VoetVak+ 4, juli 2018

VoetVak+ 4, juli 2018

Ook in deze editie van jouw vakblad besteden we aandacht aan je gezondheid. Als eigen ondernemer is dit immers een groot goed. Naast een artikel over waar je op kunt letten in je praktijk als het gaat om fysieke klachten door bijvoorbeeld overbelasting, hebben we ook een pagina met oefeningen die je kunt doen tussen de behandelingen door. Op naar een fitte zomer!

Λ

Juridisch

Juridisch

Mr. R. van Domselaar is advocaat bij Amice Advocaten B.V., www.amice-advocaten.nl. In iedere editie geeft hij advies over juridische kwesties. Dit keer over koop en verkoop van een pedicurepakket dat gestolen blijkt te zijn. Wie is waarvoor aansprakelijk en wie staat er in zijn recht?

Λ

Uit de praktijk

Uit de praktijk

Er zijn verschillende oliën verkrijgbaar. Medisch pedicure Ursela Vogt gebruikt er een aantal in haar praktijk. In dit artikel zet ze haar bevindingen van een aantal producten op een rij. Daarbij komen onder andere Dadi’Oil, de producten van Oil ’n More en WandelOlie aan bod.

Λ

Dermatologie

Dermatologie

Een wond op de voet kan diverse oorzaken hebben. De voet is een plek waar wonden gemiddeld langzamer genezen dan op andere plekken van de huid. Dit heeft onder andere te maken met factoren als wrijving en druk bij lopen, maar soms ook met een niet-optimale doorbloeding of oedeem. In dit artikel gaat drs. J.L. Klatte, AIOS dermatologie AMC, dieper in op een zeldzamere oorzaak van een niet-genezende wond op de voet, maar wel met een om in het achterhoofd te houden.

Λ

Podologie

Podologie

Het vetkussen onder de voet heeft als belangrijkste functie het beschermen van de kwetsbare onderliggende structuren. Ook zorgt het voor schokabsorptie door middel van vering en demping bij de landing van de voet tijdens het lopen. Door degeneratie en pathologie in het vetkussen, maar ook door trauma, kunnen er klachten ontstaan. Deze kunnen variëren van milde neuropathische klachten tot immobiliserende pijn. In dit artikel worden zowel degeneratie van het vetkussen onder de hiel als twee casussen besproken.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Reportage
Wilmie Sleegers

Test je kennis
Test je medische kennis

Gezondheid
Oefeningen

Marketing
Instagram Verhalen

Massage
Chinese Voetmassage

Voetverwennerij
Mandarijn

Decoratief
Zomer in Art Deco

Productnieuws
Nieuwe producten