VoetVak+ 3, mei 2018

VoetVak+ 3, mei 2018

Het voorjaar is in veel praktijken het drukste seizoen. Hoewel, in sommige praktijken is het altijd druk. Maar als je altijd maar bezig bent met je cliënten, wil het er nog wel eens bij inschieten om aan je eigen gezondheid te denken. Voor je het weet zit je in een ongezonde houding te werken… Lees daarom vooral de rubriek Ondernemen (als je er even tijd voor kunt vinden). Medisch pedicure Debbie Tamerus vertelt je - in samenwerking met ergotherapeut Linda Aardenhout - hoe je met kleine aanpassingen je werkhouding kunt verbeteren.

Λ

Decoratief

Decoratief

Nu het voorjaar (eindelijk) is losgebarsten, neemt de vraag naar voetverzorging en mooie nagels toe. Sija laat je zien hoe je zelf een bloemenprint met glas-in-loodeffect kunt maken. Je kent de glas-in-loodtechniek natuurlijk van kerkramen. Als de zon door de stukjes gekleurd glas schijnt, krijgt de voorstelling een prachtige intensiteit. In de middeleeuwen kon men nog geen vensterraam uit één stuk maken. Daarom werden de stukjes gekleurd glas in smalle loodstrips aan elkaar gezet. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, maar glas-in-lood is onverminderd populair: voor ramen, bovenlichten, lampen (Tiffany) en zelfs als decor in mode-items. Bloemen - vooral rozen - zijn heel geschikt voor glas-in-lood omdat je de contouren van de individuele bloemblaadjes zo mooi kunt accentueren.

Λ

Marketing

Marketing

We zijn tegenwoordig zo druk, dat we voor advies maar wat graag naar een expert luisteren. En dat is alleen maar logisch. We hebben gewoon geen tijd genoeg om alles zelf uit te zoeken. Als pedicure komt zo’n expertstatus natuurlijk als geroepen. Stel je eens voor dat (potentiële) cliënten alles direct van je aannemen...dat zou je behandelingen een stuk effectiever maken. Maar natuurlijk kun je jezelf niet zomaar een expert noemen. Een expert heeft kennis, weet meer dan gemiddeld van een bepaald onderwerp, heeft ervaring, heeft praktijklessen geleerd die een ander nog moet leren, wordt serieus genomen en heeft autoriteit. Die kennis en ervaring heb je waarschijnlijk al. Maar de autoriteit waarschijnlijk nog niet. Corné Ter Maten van Netbeauty Salonmarketing laat je daarom zien hoe je jouw kennis en ervaring inzet om autoriteit op te bouwen op social media, zodat jij straks ook als expert gezien kunt worden.

Λ

Reportage

Reportage

Hannah en Babs - beter bekend als Zus en Zus - hebben samen een praktijk in een zorginstelling. Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is de huiselijke sfeer die de praktijk uitademt. Sinds ze aan de opleiding tot medisch pedicure zijn begonnen, hebben ze er veel nieuwe cliënten bij. Eigenlijk hadden ze helemaal geen zin in die opleiding. Maar ja, hoe gaat dat? Je doet een cursus, ontmoet een leuke lerares, krijgt toch weer de kriebels en een zucht naar meer kennis, en voor je het weet, zit je toch weer in de schoolbanken...

Λ

Dermatologie

Dermatologie

Veel mensen hebben last van hinderlijk transpireren. Maar wanneer is het overmatig en is er een behandeling nodig? Medisch gezien is behandeling lang niet altijd nodig. Maar soms lijdt een patiënt er dusdanig onder dat behandeling wenselijk is. Transpireren is een normale lichaamsfunctie, waarmee de lichaamstemperatuur wordt gereguleerd. Door verdamping van het transpiratievocht wordt de huid en het lichaam afgekoeld. Transpireren neemt toe bij lichamelijke inspanning, emoties of bij het eten van sterk gekruid voedsel. De definitie van overmatig transpireren is wanneer het als onaangenaam wordt ervaren, hetzij door de abnormale hoeveelheid vocht met bijvoorbeeld natte plekken in de oksels, hetzij door de de geur zoals bijvoorbeeld bij zweetvoeten. Dit laatste wordt ook wel bromhydrosis genoemd. Ook kan het leiden tot sociaal ongemak. Dit kan gevolgen hebben voor mensen hun functioneren zoals in persoonlijke relaties, sociale contacten en activiteiten op school, werk, of sport. De klachten kunnen leiden tot verminderd zelfvertrouwen, sociaal isolement en depressie.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Opleiding
Medisch pedicure voor registerpodologen

Podologie
Het verschil tussen een echte platvoet en een ingezakte holvoet

Uit de praktijk
Schimmels

Jubileum
Pedimed Heerenveen

Marketing
Expertstatus

Juridisch
Problemen tijdens de verbouwing

Massage
AromaClay Magneet Voetmassage

Voetverwennerij
Geranium

Productnieuws
Nieuwe producten