VoetVak+ 2, april 2018

VoetVak+ 2, april 2018

Reuma, je zal het maar hebben. Tegenwoordig is het wel een aandoening waar meer aandacht voor is, zo ook bij het Hielpijncongres 2018. Hier sprak een aantal flinke zwaargewichten op het gebied van reuma en hielpijn. Je leest het verslag van dit boeiende congres in deze editie. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de Vakbeurs Totale Voetverzorging.

Λ

Reportage

Reportage

Van leeglopende kerk naar goed bezocht medisch centrum. Het had een reclameslogan kunnen zijn, maar het is de dagelijkse praktijk in Gezondheidscentrum Borne, waar registerpodoloog en pedicure Wilma Seinen een van haar Podozorg praktijken heeft. Dochter Lisan, pedicure en in opleiding tot podotherapeut, werkt ook in de praktijk in Borne.

Λ

Juridisch

Juridisch

Pedicurepraktijk Hansons is gevestigd in een oud pand in een dorpje in Drenthe. Ondanks dat het pand gedateerd is, is Pia tevreden met de door haar gehuurde ruimte en de hoogte van maandelijkse huurprijs. Het valt Pia dan ook rauw op haar dak als verhuurder Tom mededeelt dat hij het pand wil laten slopen om vervolgens een nieuw pand te bouwen. Hierbij heeft Tom schriftelijk bij Pia aangegeven dat hij de tussen hem en Pia gesloten huurovereenkomst opzegt wegens dringend eigen gebruik. Tom stelt zich op het standpunt dat hij het pand nodig heeft om te slopen. Op het moment dat het nieuwe pand gereed is, wil Tom een huurovereenkomst sluiten met Bart. Bart is namelijk bereid om een hogere huurprijs te betalen. Pia is niet enthousiast over de plannen van Tom en vraagt mr. Van Domselaar om raad.

(fotografie: Shutterstock)

Λ

De behandeling

De behandeling

Joukje Westerweele de Jong is pedicure (++) en heeft een praktijk in Aardenburg onder de naam De Voetenvriend. Af en toe komt Joukje wel heel bijzondere voeten tegen. Zo ook de voeten van de mevrouw in deze casus: in de praktijk kun je nog wel eens wat tegenkomen. Wat te denken van deze nagel? De nagel is zwart met groen, en heeft dwarse ribben en strepen, is licht glanzend en onderaan laat hij los. Ook komt er een onprettige geur onder vandaan. Ondanks dit alles heeft mevrouw geen pijn, de nagel is wel drukgevoelig.

Λ

De verdieping

De verdieping

Voor dit artikel ging medisch pedicure Cindy Oosterkamp op onderzoek naar misschien wel het belangrijkste stuk gereedschap; handschoenen. Je draagt ze de hele werkdag, ze beschermen jou en je cliënten tegen bacteriën, virussen, bloed en vloeistoffen. Er zijn veel verschillende merken die erg in prijs variëren. Hoe zit het dan met de kwaliteit en wat zegt de code erover?

(fotografie: Shutterstock)

Λ

Podologie

Podologie

Voetklachten komen niet alleen op latere leeftijd voor, ook kinderen bezoeken met regelmaat de praktijk van de pedicure, podoloog en/of podotherapeut. Uit onderzoek onder de bij ProVoet aangesloten pedicures, blijkt dat elke maand ongeveer 15.000 kinderen de pedicurepraktijk bezoeken voor voetklachten als ingroeiende nagels, wratten of schimmelnagels. Daarnaast geeft 77% van de pedicures aan dat cliënten vragen stellen over de voeten van hun kinderen. Weliswaar zijn er geen onderzoeksgegevens bekend over hoeveel kinderen nu exact de podoloog of podotherapeut consulteren, maar een kinderconsult over voetklachten, motorische problemen of vragen omtrent een afwijkende voetstand en gangbeeld zijn geen uitzondering. Uit bovenstaande cijfers blijkt dat kinderen een omvangrijke doelgroep vormen in de dagelijkse praktijk. Maar...kinderen zijn geen grote mensen in het klein. Zowel op het lichamelijke, als op het psychosociale vlak zijn ze nog volop in ontwikkeling. Een kinderconsult is anders dan een consult met een volwassene. Dit artikel geeft inzicht in de psychosociale ontwikkeling van het kind en hoe kennis hiervan kan bijdragen aan het succes van het consult.

(fotografie: Shutterstock)

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Beurs
Vakbeurs Totale Voetverzorging

Jubileum
Les Pieds

Dermatologie
Rode vlekjes

Uit de praktijk
Schoenverkoop

Ondernemen
Aandacht

Portret
Helma de Gooijer

Massage
Ayurvedische voetmassage

Voetverwennerij
Helicryse

Decoratief
Ombre

Productnieuws
Nieuwe producten