VoetVak+ 8, december 2017

VoetVak+ 8, december 2017

Het laatste nummer van 2017, je zou er weemoedig van worden… Maar, niet getreurd, de feestdagen zijn in aantocht en tegelijkertijd is de kortste dag alweer achter de rug. Reden te meer om eens goed uit te pakken met mooie nail-art in de rubriek Decoratief en een heel ontspannen coverbeeld. Fijne dagen!

Λ

Reportage

Reportage

Christa Niessen heeft een praktijk in oprichting in Vreeland. Christa is van huis uit verpleegkundige, maar kreeg door reumatische artritis te veel pijnklachten om dit beroep nog fulltime uit te kunnen oefenen. Vooral het vele lopen brak haar op. Daarnaast speelde het feit dat ze als verpleegkundige de patiënten niet meer de zorg kon geven die ze graag wilde. Ze wilde niets liever dan haar patiënten helpen, op haar manier. In die periode viel Christa’s blik op informatie over voetreflextherapie. Ze is zich daarin gaan verdiepen omdat ze wel graag zorg wilde blijven geven, maar dan op een andere manier, haar eigen manier.

Λ

Dermatologie

Dermatologie

Dermatoloog Jan-Gert Geerdink zag in de zomer in korte tijd drie patiënten op zijn spreekuur met een rode bult op hun voet. Op het eerste gezicht lijken de bulten wellicht op elkaar, maar het betrof drie verschillende verhalen en diagnoses. Bij de eerste patiënt toonde histologisch onderzoek van een shave-excisie (wegsnijden met een soort kaasschaaf-methode) van de gesteelde papel een granuloma pyogenicum. Bij de tweede patiënt toonde een huidbiopt het beeld van een eccrien poroom. De derde patiënt bleek in het verleden al eens Kaposi sarcomen gehad te hebben en een shave-excisie bevestigde deze diagnose onder de microscoop.

Λ

Podologie

Podologie

Bij chronische overbelastingsklachten van de lage rug en onderste extremiteit, vooral als de klachten wat vaag en moeilijk te duiden zijn, moeten we verdacht zijn op een beenlengteverschil. Bij de anamnese valt vaak op dat patiënten al een heel behandeltraject achter de rug hebben van fysiotherapie, acupunctuur en chiropractie, echter zonder tot blijvend resultaat te hebben geleid. Bij navraag blijkt dan dat er nooit aandacht besteed is aan een mogelijk beenlengteverschil. En dat terwijl asymmetrie in beenlengte bij atleten zelfs de derde meest voorkomende oorzaak voor loopblessures blijkt te zijn. Het behandelen van een beenlengteverschil kan met relatief eenvoudige middelen tot verbluffende resultaten leiden.

Λ

Uit de praktijk

Uit de praktijk

Hoe handig het af en toe ook lijkt te zijn, er kleven wel degelijk nadelen aan de goedkopere producten die via allerlei websites worden aangeboden. Want hoewel het niet veel kost, blijkt het ook niet veel soeps te zijn. Een ander nadeel van het online inkopen voor de praktijk, kan zijn dat het de kop kost van sommige pedicuregroothandels. En, geeft medisch pedicure Ursela aan: “Tevens krijgen dan de resterende bedrijven meer macht (want zo gaat dat als er minder aanbieders zijn) en laten we dan maar hopen dat ze de prijzen niet meer omhoog gaan schroeven.” Niet alleen voor voetverzorgers heeft Ursela tips, ook de groothandels valt nog wel een en ander te leren over het bedienen van de pedicuremarkt…

Λ

Juridisch

Juridisch

Het bedrijf van Stefanie Daalberg is van een kleine pedicurepraktijk uitgegroeid tot één van de grootste kuuroorden van ons land. Bezoekers kunnen genieten van verschillende sauna’s, (voet)baden en (voet)behandelingen. Het bezoekersaantal is de laatste jaren enorm gestegen. Helaas heeft Stefanie de laatste maanden veel kritiek van bezoekers moeten incasseren. Haar bezoekers klagen over een mestgeur als zij gebruikmaken van de buitenbaden en het terras. De stankoverlast is het gevolg van de realisatie van een mestinstallatie op korte afstand van haar oord. De gemeente heeft voor de realisatie van deze installatie een vergunning verleend. Nu bezoekers wegblijven lijdt Stefanie enorme omzetderving. Stefanie vraagt mr. Van Domselaar om raad.

Λ

Verder in dit nummer

 

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Jubileum
20 Jaar Bodyspice

Verslag
Dermasalon

Ondernemen
Pinnen

Opleiding
Tienjarig bestaan ProSom

Marketing
Adverteren op Facebook

Massage
Handmassage

Voetverwennerij
Salie

Decoratief
Shattered Glass

Productnieuws
Nieuwe producten