VoetVak+ 7, november 2017

VoetVak+ 7, november 2017

In een wereld die steeds digitaler wordt, is het fijn om een vakblad te hebben dat je in je handen kunt houden, waar je uit kunt knippen en waarvan je delen in een map kunt bewaren. Dat kan natuurlijk ook met onze digitale uitgave want we gaan natuurlijk wel met onze tijd mee. Orthopedisch voetchirurg dr. I.V. van Dalen gaat ook mee in de digitale ontwikkelingen, zij ontwikkelde een online test voor mensen met hallux valgus. Deze ‘Hallux valgus zelftest’ geeft na het invullen een advies; zijn er nog conservatieve behandelingsmogelijkheden of is het toch verstandig om een operatie te overwegen?

Λ

Dermatologie

Dermatologie

H.E. Teulings, dermatoloog i.o. AMC Amsterdam schrijft over schimmelnagels. Een veelvoorkomende klacht die je ongetwijfeld dagelijks ziet. Medisch gezien hoeven schimmelnagels lang niet altijd behandeld te worden. Bij sommige medische aandoeningen heeft behandeling wel de voorkeur, mits de gezondheid van patiënt deze behandeling toestaat. Teulings en collega’s zagen een 44-jarige man op de polikliniek die zeer hin- derlijke schimmelnagels van de tenen had ontwikkeld. De klachten waren ontstaan na de start van afweeronderdrukkende medicatie vanwege uitgebreide psoriasis van de huid. Daarnaast was hij bekend met milde leverfunctiestoornissen. Hij wilde heel graag van de klachten van de nagels af….

Λ

Uit de praktijk

Uit de praktijk

Kun je je nog herinneren dat je naar de bank ging met je pasje en aan het loket geld haalde? Tegenwoordig kun je met je pinpas bij bijna iedere winkel en op iedere (winkel)straathoek terecht. Maar nog niet bij iedere pedicure… Medisch pedicure Ursela Vogt was twaalf jaar geleden al ‘om’ en huurde toen haar eerste pinapparaat. In Uit de praktijk bespreekt ze de verschillende betaalmethodes, inclusief de mogelijkheden, de kosten en de baten hiervan.

Λ

Juridisch

Juridisch

De praktijk leert dat ook zakelijke huurders regelmatig problemen ondervinden van verhuurders die zich niet houden aan de wet- en regelgeving.Aan de hand van een praktijkcasus maakt mr. R. van Domselar inzichtelijk welke rechten en plichten de huurder jegens de verhuurder heeft, maar ook andersom, want een verhuurder heeft ook rechten en plichten.

Λ

Decoratief

Decoratief

Met kerst in aantocht, kun je al aan de gang met de verschillende designs voor de feestdagen. Wat je ook maakt in december, er horen altijd strassteentjes bij. Als glinsterend accentje in een sticker of transfer, als blikvanger in een grafisch motief of zoals in deze print: in de hoofdrol. De opleidingsinstituten signaleren een groei in de vraag naar strass en geven er weer basislessen over. Er is namelijk ontzettend veel keus in vormen, kleuren en maten in de steentjes. Door strass slim te combineren met kleine ‘kogeltjes’ maakt Sija een soort ketting op de nagels.

Λ

Voetverwennerij

Voetverwennerij

Roos attar is een olie afkomstig uit Kannauj, een stad aan de rivier de Ganges in India. De olie wordt tijdens het water destillatieproces opgevangen in een vat met pure sandelhou- tolie. Het is een proces tot 15 dagen waarbij elke dag weer verse rozen gedistilleerd wor- den, tot de sandelhout een optimale rozengeur heeft gekregen. Hoe vaker het proces wordt herhaald, hoe kostbaarder de olie wordt. In deze editie deelt Ellen Wagenaar een aantal recepten met roos attar met je, waaronder het recept voor een voetbad en een massage-olie.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Reportage
Eliëtte Engels

Verslag
PedicureCongres

Test
Zelftest hallux valgus

Podologie
Turnschoenen met inlegzool

Ondernemen
Jezelf blijven ontwikkelen

Marketing
Behandelingen promoten 

Massage
Relaxende voetmassage

Productnieuws
Nieuwe producten