VoetVak+ 6, okt./nov. 2017

VoetVak+ 6, okt./nov. 2017

Het pedicurevak ontwikkelt zich razendsnel. Wellicht realiseer je je dit helemaal niet, maar denk eens aan hoe je pakweg 15 jaar geleden werkte… Gelukkig lees je een vakblad dat je bij de tijd houdt en dat je met liefde op de hoogte brengt van de verschillende ontwikkelingen.

Λ

Reportage

Reportage

Meta Renes is de trotse eigenaar van onder andere Lois Beauty Store in Doorn. De mensen die bij haar komen werken, leidt ze zelf verder op. De schoonheidsspecialisten worden ook opgeleid tot nagelstylist. Maar ze beginnen allemaal met de voeten. De eerste training die ze krijgen op hun allereerste werkdag is cosmetische voetverzorging. De eerste week mogen ze gelijk vol aan de bak met tien modellen. Ook heeft Meta een medisch pedicure in dienst. En ook die maakt lange dagen.

Λ

Podologie

Podologie

Lisette de Graauw, registerpodoloog en echografist, beschrijft de casus van een 52-jarige man met hielpijnklachten. Sinds zes maanden heeft hij in wisselende mate pijn aan de onderzijde van het hielbeen aan beide voeten. De pijn is dusdanig hevig dat hij nauwelijks beweegt en veel op de stoel of bank zit. Terwijl hij voorheen toch echt een wandelaar was. Hij geeft aan last te hebben van ochtendstijfheid. Echter niet alleen in de voeten, hij ervaart ochtendstijfheid in wisselende mate in het gehele onderlichaam. Hij vertelt dat hij twee jaar geleden is gediagnosticeerd voor fibromyalgie.

Λ

Buitenland

Buitenland

Adrian Arkada is de bedenker van de Arkada-techniek. In opvolging van deze methode is men verder gaan nadenken over de toepassing hiervan en is een en ander doorontwikkeld, samen met Daniël Abratkiewicz van Podokliniek Podoland en een aantal andere chirurgen. Een van de ontwikkelde behandelingen is de nagelwalverkleining met behulp van de Arkada-techniek, deze behandeling kan worden ingezet in plaats van plaats van een nagelbedverkleining middels wigexcisie.

Λ

Business

Business

Het hebben van een ondernemersplan is zeer belangrijk. Dit plan is een blauwdruk van je bedrijf of het bedrijf dat je voor ogen hebt. Er is echter een verschil tussen een ondernemersplan wanneer je een bedrijf wilt opstarten of een ondernemersplan als je al een bedrijf hebt. Richard Koffijberg van de Business Factory geeft je een aantal praktische tips waarmee je je eigen ondernemersplan kunt opstellen.

Λ

Techniek

Techniek

Mooi hoor, al die nagelstyling op de voeten. Maar wat als je cliënt - met verder gezonde nagels - een hoekje mist? Sija Versluis laat zien hoe je dit snel kunt herstellen.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Dermatologie
Piëzogene papels

Ondernemen
Agendabeheer

Test je kennis
Test je medische kennis

Uit de praktijk
Vakantie?

Beurs
Vakbeurs Pedicure

Marketing
Focus op je website

Juridisch
Pandrecht

Event
Esthé-event

Massage
Honingmassage deel II

Decoratief
Feestelijke confetti

Voetverwennerij
Scharlei

Productnieuws
Nieuwe producten

De volgende editie van VoetVak+ verschijnt rond 10 november.