VoetVak+ 5, september 2017

VoetVak+ 5, september 2017

Het kan geen kwaad om af en toe eens kritisch naar de Nederlandse voetverzorgingsbranche te kijken. Zijn er zaken mis? Ja. Kunnen dingen beter? Absoluut! Als onafhankelijk vakblad geven we daarom kritische geluiden graag de ruimte. Maar er zijn ook landen waar veel mensen alleen maar kunnen dromen van voetverzorging ‘op z’n Nederlands’. Zo werkte echografist en registerpodoloog Robert Wonink een tijd als vrijwilliger in Vietnam. Hij deelt zijn ervaringen in deze editie met jou.

Λ

Buitenland

Buitenland

De American Orthopaedic Foot and Ankle Society (AOFAS) biedt al meer dan tien jaar de mogelijkheid aan haar leden om als vrijwilliger aan het werk te gaan in gebieden waar hulp nodig is. Dr. van Dalen is uit een groot aantal enthousiaste en ervaren voet- en enkelchirurgen gekozen om deel te nemen aan dit vrijwilligersprogramma. Robert Wonink kreeg de kans om met haar mee te gaan naar Vietnam als echografist.

Λ

Massage

Massage

Ellen Wagenaar geeft trainingen in verschillende vormen van (voet)massage en in aromatherapie. Daarnaast behandelt zij cliënten in haar praktijk. Zij merkt dat die genieten van een ontspannende voetmassage met honing. Voordat Ellen met haar speciale technieken start, brengt zij eerst warme honing aan op de huid. Ellen: "Een voordeel van masseren met honing is dat de huid van de onderbenen en voeten gelijktijdig wordt gepeeld: het verwijdert dode huidcellen.”

Λ

Reportage

Reportage

Onlangs nog vierde medisch pedicure Brenda Hiwat het twaalf en een half jarige bestaan van haar praktijk Lou-Ké. Dat je praktijk al twaalf en een half jaar succesvol is, is natuurlijk niet toevallig, daar moet je wel wat voor doen. Dat het succes dan ook niet uit de lucht komt vallen bij Lou-Ké blijkt wel als we met Brenda praten over haar ideeën over het pedicurevak.

Λ

Ondernemen

Ondernemen

Wat doe jij met klachten? Zie je het als feedback waar je wat mee kunt, en gebruik je het om je praktijk te verbeteren? In eerste instantie is een klacht eigenlijk helemaal niet zo leuk natuurlijk. Toch is medisch pedicure Debbie blij om ze te krijgen, want maar een heel klein percentage van de cliënten deelt ook daadwerkelijk zijn klachten. En als je een klacht krijgt, kun je er tenminste wat aan doen en mogelijk je aanpak, producten en/of services aanpassen...

Λ

Dermatologie

Dermatologie

De zomer brengt naast mooi weer en vakantie ook andere zaken met zich mee. Zo komen er veel mensen uit andere delen van de wereld naar Europa en naar Nederland. Daarmee zien we hier steeds meer mensen met importziekten: aandoeningen die endemisch zijn in het land van herkomst, maar van oorsprong niet in Nederland voorkomen. Een vrij bijzonder voorbeeld van een importziekte is de Madura-voet.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Podologie
Lage rugklachten

Uit de praktijk
De emoties van je cliënten

Juridisch
Mededelings- en onderzoeksplicht bij aankopen

Marketing
Marketingfouten

Decoratief
Scherven brengen geluk

Massage
Honingmassage

Voetverwennerij
Aloë vera-gel

Editie 6 van VoetVak+ verschijnt rond 20 augustus.