VoetVak+ 4, juli 2017

VoetVak+ 4, juli 2017

Nieuw talent bij VoetVak+! Met ingang van editie 4 verzorgt Corné ter Maten de rubriek Marketing. Corné is inmiddels anderhalf jaar bezig met zijn bedrijf Netbeauty en rekent nu al 400 schoonheidssalons, pedicurepraktijken en kapsalons tot zijn klantenkring. Daarnaast verzorgt hij regelmatig marketingworkshops aan pedicures bij een aantal opleiders. In dit nummer stelt Corné zich voor en verricht gelijk de aftrap met een artikel over (het nut van) Facebook-fans.

Λ

Decoratief

Decoratief

Stipjes zijn de oudste, meest gebruikte en populairste vorm van nail art. En terecht natuurlijk, want stippen vervelen nooit en zorgen altijd voor een vrolijk en zomers effect. Bij de getoonde stiptechniek met Gel Polish verzinken de kleuren als het ware in elkaar, zodat de nagel meer diepte krijgt.

Ontwerp en uitvoering nail art: Sija Versluis, Magnetic Nail Academy Soesterberg, materialen en cursussen: Magnetic Nail Design, fotografie: www.getinthepicture.nl.

Λ

Reportage

Reportage

Voor wie social media een beetje in de gaten houdt, is José Lauwers geen onbekende. Zo is ze erg succesvol met de combinatie van medisch pedicure, pmu (permanente make-up) en medische pigmentatie. Ze heeft enkele cliënten zonder nagel op de grote teen middels pmu weer van een (illusie van) een nagel te voorzien. In het pand aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag resideert José in een maatschap met partner medisch pedicure Diana Wierts en een huurder: pedicure Daisy Borrias. Het is een succesvolle samenwerking. Naast het bedienen van de uitgebreide clientèle, blijkt er gelukkig ook genoeg ruimte voor gezelligheid.

Λ

Uit de praktijk

Uit de praktijk

Medisch pedicure Ursela was nieuwsgierig naar de FungiCheck teststrip, een nieuwe methode van schimmeldetectie. Helemaal omdat er aan wordt gegeven dat er geen cursus nodig is om hiermee aan de slag te kunnen. Daarbij schijnt het minder kostbaar te zijn dan bestaande methodes en ook nog eens minder tijd in beslag te nemen...

Λ

Ondernemen

Ondernemen

Netwerken, wat is dat eigenlijk? Om daar achter te komen, besloot medisch pedicure Debbie Tamerus het boekje van Rob Eeden met de titel ‘Netwerken, zo eenvoudig is het (niet)’, aan te schaffen. Terwijl ze het las realiseerde ze zich dat ze zelf iedere dag netwerkt. En wanneer je een goedlopende praktijk hebt, is dat zeer waarschijnlijk mede te danken aan je netwerk. Debbie vertelt je graag meer over de drie O’s van netwerken; Opbouwen, Onderhouden en Oogsten.

Λ

Opleiding

Opleiding

Op zaterdag 30 september 2017 organiseert De Medische Voet het Voetcongres. Het thema van dit jaar is: 'Verbinding in de voetzorg'. Het programma brengt een aantal onderwerpen samen die op dit moment spelen binnen de voetzorg. Het Voetcongres 2017 werkt nauw samen met het Diabetes Fonds en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten NVVP bij het onderwerp Diabetes.

Lezers van VoetVak+ krijgen 10 euro korting op het Voetcongres. Ga daarvoor naar de speciale landingspagina: goo.gl/1JiyBY

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Dermatologie
Bullosis diabeticorum

Podologie
Podotherapie en kinderen

Introductie
Corné ter Maten

Marketing
Facebook-fans

Test je kennis
Test je medische kennis

Juridisch
Pressiemiddelen bij wanbetaling

Massage
Voetmassage als complementaire zorg

Voetverwennerij
Frangipani

Productnieuws
Nieuwe producten

Editie 5 van VoetVak+ verschijnt rond 29 augustus.