VoetVak+ 2, april 2017

VoetVak+ 2, april 2017

Hiep, hoi, het is weer bijna zover...nog even en de Vakbeurs Totale Voetverzorging gaat weer van start. Daarom in deze editie van jouw vakblad een vooruitblik op deze beurs. Wij vinden de beurs leuk vanwege de lezingen, de stands en (met name) het persoonlijke contact met de bezoekers. Juist in de tijd dat digitaal contact steeds gebruikelijker wordt, lijkt persoonlijk contact steeds meer bijzonder en ook meer gewaardeerd te worden. Bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk kaartje of briefje. Hoe digitaal en offline elkaar kunnen versterken lees je in de rubriek Marketing. Dat er ook synergie te halen valt uit de combinatie van verschillende therapievormen, daarover informeert podotherapeut David Müskens je graag in Podologie.

Λ

Reportage

Reportage

Op een prachtige plek langs de ringvaart in Badhoevedorp, onder de rook van zowel Amsterdam als Schiphol, ligt de salon van Simone Spelt; Fitterleven. Je kunt er terecht voor zowel voetverzorging, manicure, massages, waxing als voedingsadvies. Nieuwsgierig als we zijn, willen we graag weten hoe Simone in de voetverzorging terecht is gekomen. Simone: “Ik heb altijd geroepen dat ik niet voor een baas wilde werken, nooit!” De behandelingen die Simone biedt zijn geïnspireerd op de behandelingen die ze ooit heeft ondergaan in Barcelona. Dit waren een spa-manicure en -pedicurebehandeling waar ze erg gelukkig van werd.

Λ

Naspan Nagelbeugel

Naspan Nagelbeugel

Medisch pedicure Ursela Vogt ontving tijdens de cursus sportpedicure van Rocas - op locatie bij Kaledi - informatie over nagelbeugel Naspan-Platinum. Dit is een nagelbeugel die zelfregulerend is en zowel trek- als hef-eigenschappen bezit. Deze beugel is in samenwerking met de vakhogeschool Podologie in Hannover ontwikkeld. Deze beugel kan niet zomaar besteld worden, hiervoor moet eerst een training worden gevolgd. Dit deed Ursela. Ook ging ze in haar eigen praktijk gelijk aan de slag met deze nieuwe beugel…

Λ

Vakbeurs Totale Voetverzorging

Vakbeurs Totale Voetverzorging

Op zaterdag 22 en zondag 23 april wordt voor de 24e keer de Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV) gehouden, met dit jaar meer (nieuwe) exposanten dan ooit. Dit jaar zal deze beurs voor het eerst in Expo Houten (nabij Utrecht) gehouden worden. Kom vooral ook langs op onze stand voor een (gratis) exemplaar van VoetVak+, Massage Magazine, ProfNail, of het vernieuwde Esthé. Een abonnement afsluiten kan natuurlijk ook. En hoe leuk is het als je daar - naast een aantrekkelijke beurskorting - ook nog eens een cadeautje bij krijgt? Voor wie op de beurs besluit een abonnement op een van de vakbladen te nemen, hebben wij een leuke goodybag van Lyco’Pedi by Lycon. Ook voor wie al langer abonnee is op VoetVak+ hebben wij een leuke verrassing van Lyco’Pedi by Lycon. Laat - om daar kans op te maken - je gegevens achter op de stand.

Λ

Podotherapie, handreflextherapie en Emmett

Podotherapie, handreflextherapie en Emmett

Podotherapie, handreflextherapie en Emmett zijn therapieën die goed kunnen worden gecombineerd en die elkaar kunnen versterken. Om de krachtige samenhang van deze behandelwijzen goed in beeld te kunnen brengen, heeft podotherapeut David Müskens gekozen voor een casusbespreking. Casus: vrouw, werkzaam als apothekersassistent. Sinds een jaar heeft ze last van pijn onder de voetholte en hiel links. VAS-score 7. Oorzaak onbekend. De pijn is langzaamaan ontstaan. Mevrouw heeft last van opstartklachten in de ochtend of na langer zitten. Daarna gaat het een tijdje beter. Later op de dag komt de pijn weer opnieuw opzetten. Geen nachtpijn. Er is geen X-foto of echo gemaakt. Mevrouw heeft geen andere therapieën ondergaan. Medisch zijn er geen bijzonderheden. Ze fitnesst een keer per week.

Λ

Oranje boven!

Oranje boven!

Een opvallende stof met Afrikaanse patronen inspireerde Sija tot een ragfijne print met de techniek Stamping Nail Art. Uitgevoerd op een oranjerode ondergrond is deze print perfect voor Koningsdag. De vaak buitengewoon ingewikkelde patronen zijn even inspirerend als lastig om na te maken. Maar met de stempeltechniek, helemaal terug van weggeweest, kom je een heel eind in de buurt.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Seminar
Dermatologie voor de pedicure

Dermatologie
Een wond op de voetzool

Beursnoviteiten
Noviteiten van de VTV

Ondernemen
Reclame

Marketing
On- en offline marketing

Juridisch
Mr. van Domselaar geeft raad

De kwestie
Online advies?

Test je kennis
Test je medische kennis

Voetverwennerij
Cananga

Massage
Oncoreflex

Productnieuws
Nieuwe producten