VoetVak+ 1, februari 2017

VoetVak+ 1, februari 2017

Soms stuit je met het vakblad op een thema waarbij meerdere disciplines samenkomen. Zo lees je in deze editie meer over websites. Een onderwerp dat natuurlijk al te uit en te na is besproken, maar waar toch steeds weer wat nieuws over te vertellen valt. Want wat te doen als een vakgenoot de door jou gemaakte foto’s ongevraagd kopieert naar haar eigen site? En is het hebben van een website op zich al genoeg voor zakelijk succes met je praktijk of valt er nog wel een en ander te verbeteren? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en hoe speel je daar op in met je website? Je leest de antwoorden in deze editie.

Λ

De kwestie

De kwestie

Een pedicure uit het westen van het land vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om haar cliënten het beste te kunnen helpen. Zo heeft zij een interessante training gezien in haar vakgebied, over een onderwerp waar zij zich graag in wil verdiepen. Er is alleen een nadeel: de prijs van de training vindt zij aan de hoge kant. Haar vraag aan het panel: ‘hoe verdien ik een dergelijke training terug in de praktijk?’

Dermatologie: Maligne melanoom

Dermatologie: Maligne melanoom

Huidkanker komt in Nederland steeds vaker voor. Mensen worden ouder en krijgen meer kans om gedurende hun leven een kwaadaardigheid van de huid te ontwikkelen. Daarnaast worden we door verre vakanties meer blootgesteld aan de felle zon. Voor iedereen die zich met een beroep in de gezondheidszorg of op een andere manier bezighoudt met de huid is het een voordeel om verdachte plekjes te kunnen herkennen en iets over huidkanker te weten. Daarom besteedt dermatoloog Stijn Kouwenhoven aandacht aan het maligne melanoom.

Λ

Fia Korper van pedicuresalon Aangenaam

Fia Korper van pedicuresalon Aangenaam

Fia Korper van pedicuresalon Aangenaam in Amsterdam is pedicure sinds 1986. Daarvoor was zij werkzaam in de horeca en werkte ze op de boekhouding van het confectiecentrum. Naast haar bezigheden in de eigen praktijk, staat ze ook al vijftien jaar voor de klas. Sinds kort heeft ze ook een eigen opleidingscentrum: Aangenaam Leren. Persoonlijke begeleiding vindt ze het belangrijkste bij de opleiding. Ook verzorgt ze nog eigen cursussen, vooral bij Podiamed in Rotterdam.
Nieuwsgierig naar de website van Aangenaam Leren? Neem dan vooral een kijkje:www.aangenaamleren.com

Λ

Shantala Speciale Zorg

Shantala Speciale Zorg

Massage over de schoenen heen. Dat kom je niet vaak tegen. Het is echter een weldoordachte aanraakmethode, aldus Marca van den Broek uit. Deze bewegingstherapeut en docent landelijke opleiding Shantala Speciale Zorg (SSZ) vertelt over het belang van het zodanig contact maken met je cliënt zodat er ook echt ontspanning op kan treden: “En dat kan pas als je cliënt zich veilig voelt.” Aanraking van de niet aangedane of pijnlijke zijde is een ander belangrijk aspect. Heeft je cliënt een pijnlijke voet, dan wordt meestal alleen deze behandeld. Marca: “Doordat je juist de andere zijde eerst aanraakt, ervaart je cliënt dat aanraking aangenaam kan zijn. Hierdoor wordt onder andere oxytocine aangemaakt, wat het stressniveau positief beïnvloedt.” Pas dan begint zij met de pijnlijke voet.

Λ

Pediroda: sportpedicure

Pediroda: sportpedicure

Maar liefst 27 jaar geleden werd opleidingsinstituut Pediroda opgericht door Hennie Rothman. Zo’n zeven jaar geleden werd het overgenomen door Wim en Ella Waanders die er op hun eigen manier een nog groter succes van maakten. Wim en Ella lieten zich indertijd graag ‘inwerken’ door Hennie en maakten zich het opleidingsvak eigen door er voor de volle 100 procent voor te gaan. De focus lag daarbij vooral op een fijne sfeer in combinatie met opleidingen van een hoog niveau.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel
Nieuws en wetenswaardigheden

Podologie
Het belang van de fascia plantaris

Test je kennis
Test je medische kennis

Juridisch
Rechten en plichten van de verkoper

Uit de praktijk
‘Geleende’ foto’s

Marketing
Marketingtrends in 2017

Ondernemen
Een succesvolle website

Voetverwennerij
Manuka

Decoratief
Chrome nails

Productnieuws
Nieuwe producten

Antwoorden Test je kennis