VoetVak+ 7, november 2016

VoetVak+ 7, november 2016

Het zal je overkomen, zo ben je lekker aan het werk in je praktijk en zo kun je - vanwege een ongeval of een ongelukje - een periode geen cliënten meer zien. Hoe vang je dat op financieel? Medisch Pedicure Ursela Vogt ging op onderzoek… Verder in dit nummer natuurlijk aandacht voor het PedicureCongres waarbij dit keer alle aandacht uitging naar kindervoeten en deel II van het artikel over rollende schoenen van de hand van podoloog Lisette Graauw. Pedicure Sija Versluis was in de herfststemming toen ze het design ontwierp voor Decoratief, kijk en geniet!

Λ

PedicureCongres 2016

PedicureCongres 2016

Traditiegetrouw wordt het programma van het jaarlijkse PedicureCongres samengesteld door arts/onderzoeker/docent Margreet van Putten. Zo ook dit jaar. Zij geeft aan dat ongeveer een tot twee op de 1.000 kinderen wordt geboren met een afwijking aan de onderste extremiteiten. Al snel na de conceptie vertoont een foetus veel ontwikkeling. Margreet: “Pas vanaf het zesde levensjaar vindt ossificatie van de laatste botjes van voet plaats en tot het twintigste levensjaar is er sprake van ossificatie van de gehele voet. Het kind kan dus nog ‘in de voeten groeien’.” Dat kindervoeten geen volwassen voeten zijn, legt ook podotherapeut Laura Eijsacker uit tijdens het PedicureCongres 2016 dat geheel in het teken stond van kindervoeten.

Λ

Sportpedicure bij MSP

Sportpedicure bij MSP

Margreet van Putten ontwikkelde de (nieuwe) opleiding sportpedicure/medisch pedicure sport. Voor voetzorg in de sport is veel te lang te weinig aandacht geweest stelt ze. Daarom heeft ze samen met MSP Opleidingen de opleiding medisch pedicure sport opgezet. Van Putten schreef de inhoud van de lesstof. Sinds juni is de opleiding geaccrediteerd door het SCAS, als enige sportpedicure/medisch pedicure sportopleiding in Nederland: “Aandacht voor voeten is belangrijk, ook voor sporters.’’ De cursisten vinden sporters een leuke doelgroep. Wel menen ze dat sporters een andere benadering vragen dan reguliere cliënten. Zo moet er veel meer oplossingsgericht worden gedacht.


Λ

Persoonsgegevens en datalekken

Persoonsgegevens en datalekken

In dit digitale tijdperk ziet elke 3,75 seconden een nieuwe vorm van malware het licht. Ons land staat, na Rusland en de VS, op de derde plaats van grote verspreiders van malware en andere digitale bedreigingen. Om ook in het geval van een datalek de privacy van cliënten zoveel mogelijk te beschermen, is de Wbp aangepast. Op 1 januari 2016 is de Wet Meldplicht Datalekken in werking getreden. De wet bepaalt wanneer een datalek gemeld moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij overtreding van deze wet kunnen bestuurlijke boetes opgelegd worden van maximaal €820.000. Om te voorkomen dat je een boete opgelegd krijgt, deelt Mr. R. van Domselaar, advocaat bij Amice Advocaten, enkele inzichten in deze wet.

Λ

Boekhouding, zelf doen?

Boekhouding, zelf doen?

“Voor iedereen die een eigen onderneming heeft, is het belangrijk kennis te hebben van de eigen administratie. Wij zijn zelf tenslotte de eindverantwoordelijke, niet de boekhouder”, aldus medisch pedicure Debbie Tamerus in de rubriek Ondernemen. Van veel collega’s hoort ze dat ze het moeilijk vinden om een keuze te maken in hetgeen ze zelf moeten doen en wat ze gedeeltelijk of misschien wel helemaal uit handen kunnen geven. Debbie is in het verleden zelf boekhouder geweest. Je zult daarom misschien verwachten dat zij zelf haar administratie en belasting doet. Niet dus. Debbie besteedt namelijk liever aandacht aan haar werk als pedicure. Daarom koos ze er een paar jaar geleden voor om de boekhouding uit handen te geven.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden PODOLOGIE Rollende schoenen (II en slot) BIJ DE LES Een pijnlijke enkel MARKETING Van cliënt naar ambassadeur MASSAGE Stimulerende voetmassage VOETVERWENNERIJ Cassia DECORATIEF Bohemian Chic PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten