VoetVak+ 5, augustus 2016

VoetVak+ 5, augustus 2016

Precies op het moment dat veel vakantiegangers weer terugkomen, valt VoetVak+ bij je op de mat. Het is een editie waar we bij de redactie trots op zijn, wat een gevarieerde uitgave is het geworden! Wat te denken bijvoorbeeld van het verhaal van Hennie en Viktoria die naar Oekraïne vertrokken om daar een seminar te verzorgen? En de nieuwe juridische rubriek? En de nieuwe rubriek Ondernemen? En de aandacht voor een aantal seminars die dit najaar plaats gaan vinden? Tel daarbij op de cadeautjes die we weggeven aan onze abonnees en je ziet: het is weer voor ieder wat wils! En voor wie net thuiskomt na een welverdiende vakantie: welkom terug en veel leesplezier met deze editie van jouw vakblad.

Λ

Symposium in Oekraïne

Symposium in Oekraïne

Zo leer je elkaar kennen via Facebook en zo zit je samen in Oekraïne. Hennie Rothmann van Uitgeverij Les Pieds en Viktoria Lommen, medisch pedicure met een praktijk in Geleen, leerden elkaar een tijd geleden kennen via Facebook. Enige tijd later vertrokken ze samen naar Odessa in de Oekraïne voor een seminar. Daar waren ze beiden gastspreker. Viktoria verzorgde een lezing over antidruktechniek in combinatie met een praktijkgedeelte. Hennie vertelde de aanwezigen alles over mycoses in de pedicurepraktijk.

Λ

Boekhouden in de praktijk

Boekhouden in de praktijk

Boekhouden is voor de meeste voetverzorgers geen hobby. De een besteedt het het volledig uit, een ander doet het (deels) zelf. Wat uw situatie ook is, als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen boekhouding en belastingaangifte. Zelfs als je daar iemand voor inhuurt (!) Stap voor Stap ICT organiseert daarom op 4 november het Seminar Boekhouden in de Praktijk in Kasteel Maurick in Vught. Je kunt tijdens dit seminar rekenen op uitleg over boekhouden in heldere taal. Het richt zich op de ondernemer die snel enig inzicht wil krijgen in de verschillende onderdelen van boekhouden en hoe deze in relatie staan met elkaar. Daarnaast leer je er bepaalde handelingen toe te passen en uit te werken. Het seminar is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op boekhoudgebied. (fotografie: Angela Bloemstaat)

Λ

Pedicuremotor met gebreken

Pedicuremotor met gebreken

De spiksplinternieuwe pedicuremotor vertoont binnen enkele weken al kuren. Bij de aankoop had u zich toch meer van dit product voorgesteld. Wat zijn uw rechten? Mr. R. van Domselaar van Amice Advocaten in Utrecht geeft raad. Een van zijn tips: de ingebrekestelling is een essentiële stap in het verbintenissenrecht. In de praktijk stranden veel vorderingen tot ontbinding en/of schadevergoeding op het ontbreken van een (juiste) ingebrekestelling. Voorkom dan ook dat u met lege handen komt te staan, terwijl u wel een terechte vordering hebt op de verkoper.

Λ

Voetcompany

Voetcompany

Na een jarenlange carrière in de ICT en als vormgever realiseerde medisch pedicure Angela van Dongen zich dat ze niet langer de hele dag ‘naar dat scherm’ wilde staren, maar liever een eigen praktijk bestierde waarbij ze niet urenlang in de file hoefde te staan en waarbij ze mensen kon helpen. Aldus geschiedde, het roer ging om voor Angela. Tegenwoordig bestiert ze Voetcompany, haar eigen praktijk op IJburg, een van de nieuwe wijken van Amsterdam. Naast voetverzorging (waaronder PACT-therapie) biedt ze ook voetreflex in haar praktijk.

Λ

Massage bij kanker

Massage bij kanker

Voetmassage bij mensen met kanker werkt. Het helpt onder andere om pijn te verminderen en om beter te slapen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Vroeger dacht men dat masseren het kankerproces juist zou stimuleren, dat er eerder uitzaaiingen zouden plaatsvinden. Maar massage helpt juist de kwaliteit van leven te verbeteren. Mits je natuurlijk weet wat wel en wat niet mag. Daarom was de Australische Eleanor Oyston in Nederland. Zij zette in Australië de Oncologie Massage Training (OMT) op en vertelt over de vele positieve effecten die mensen met kanker daardoor ervaren. Bij Esoterra in Bilthoven droeg zij haar kennis over.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL
Nieuws en wetenswaardigheden

CONGRES
PedicureCongres 2016

DERMATOLOGIE
Psoriasis

PODOLOGIE
Therapiezolen (II)

MARKETING
Marketingtips voor kleine ondernemers

UIT DE PRAKTIJK
De praktijk sluiten

ONDERNEMEN
Vakkundige verkoop

MASSAGE
Voetmassage bij kanker

DECORATIEF
Engelse drop

VOETVERWENNERIJ
Pijn

PRODUCTNIEUWS
Nieuwe producten

Editie 6 verschijnt rond 22 september