Λ

Mindfulness

Mindfulness

Voor wie het jaar gezond wil beginnen en minder ‘op de automatische piloot’ wil doen, is het artikel van Gonnie van de Lang een aanrader. Zij schrijft over mindfulness, in de jaren ’80 ontstaan uit een combinatie van meditatie- en yogatechnieken met westerse kennis uit de psychologie. Wie aan mindfulness doet heeft een betere kwaliteit van leven en kent minder psychische en lichamelijke klachten.

Λ

Trends 2016

Trends 2016

Marleen Antonissen gaat in de op de marketingtrends van 2016: (mobiele) bereikbaarheid, webshop, de (online) ervaring van de cliënt en transparantie.

Λ

Orthopedisch chirurg Bella van Dalen

Orthopedisch chirurg Bella van Dalen

Wie Bella van Dalen kent, spreekt met veel bewondering over haar. Geen wonder als je naar de cijfers kijkt. Ze heeft een vooropleiding van meer dan dertien jaar en gedurende haar succesvolle carrière voerde zij als een van de weinige voetspecialisten in Nederland meer dan vijfduizend hallux valgus operaties uit. Tijd voor een gesprek met deze levende legende.

Λ

Uit de praktijk

Uit de praktijk

Wat te doen als er een rouwkaart in je brievenbus ligt? Van een trouwe cliënt die je jarenlang hebt behandeld en met wie je lief en leed hebt gedeeld? Ga je dan? Het overkwam medisch pedicure Ursela Vogt.

Λ

Dermatologie

Dermatologie

In de voetenpraktijk ziet iedereen wel eens plekjes die op wratten lijken. Dit zullen bijna altijd gewone voetwratten zijn, want die komen veel voor. Vervelend en ook vaak pijnlijk, maar niet kwaadaardig. In zeldzamere gevallen is er echter wat anders aan de hand. In Dermatologie geeft drs. E.A. van der Rhee informatie over voetwratten en tumoren die erop kunnen lijken.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
INTERVIEW Orthopedisch chirurg Bella van Dalen
DERMATOLOGIE  Voetwrat of huidkanker?
PODOLOGIE 3D-printen
BIJ DE LES Pijnlijk gezwollen gewricht
GEZONDHEID Mindfulness
ONDERNEMEN Veiligheid in de praktijk
MARKETING Trends 2016
UIT DE PRAKTIJK Rouwkaart
MASSAGE Holistische voetmassage
DECORATIEF Valentijn
PRODUCTNIEUWS  Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 maart.