Λ

Dorn-therapie

Dorn-therapie

Niet veel mensen realiseren zich wat de gevolgen zijn van een beenlengteverschil, tot ze de opluchting beleven na het corrigeren ervan. Veel mensen kampen met bewegingsbeperkingen of pijnklachten en weten niet eens dat ze daar met een paar eenvoudige handgrepen van verlost kunnen worden. Als pedicure kun je hier een verschil in maken. Het enige wat je daar voor nodig hebt zijn je handen, de medewerking van je cliënt en een tweedaagse training van het Dorn Instituut.

Λ

Albeda College

Albeda College

De redactie van VoetVak+ mocht weer naar school. Niet om in de schoolbanken plaats te nemen, wel om een avond mee te lopen met docenten Janny Bek en Fia Korper, en hun leerlingen op het Albeda College in Rotterdam. Niet op zomaar een avond, maar tijdens het proefexamen het proefexamen van de module risicovoeten, bij de opleiding Medisch Pedicure.

Λ

Marketing zonder budget

Marketing zonder budget

Het gebruik van massamedia kan worden gezien als hèt middel om veel mensen tegelijk te bereiken, terwijl het effect hiervan erg klein kan zijn. Het kostenplaatje is hierdoor niet altijd in verhouding met het gewenste effect. Voor het toepassen van no budget marketing maakt het geen verschil of je wel of geen budget hebt. Het effect van deze manier van marketing kan zo groot zijn dat het voor iedere praktijk interessant is. In dit artikel wordt uitgelegd waarom.

Λ

Tinea pedis

Tinea pedis

Voetschimmel, het lijkt erop dat bijna iedereen hier (wel eens) last van heeft. Schilfering, roodheid en jeuk van de voetzolen, maar ook tussen de tenen. Je ziet het vast zeer geregeld in de praktijk. Tinea pedis (voetschimmel) is sinds eeuwen één van de meest bekende huidinfecties bij de mens veroorzaakt door dermatofyten (schimmels) die zich nestelen in de huid van de interdigitale ruimte en zolen van de voeten.

Λ

Thaise voetmassage

Thaise voetmassage

Een ontspannende en ritmisch uitgevoerde behandeling, dat is de Thaise voetmassage. Niet alleen de handen doen het werk, ook de ajaan wordt gebruikt, een stokje dat de gewrichten van de handen ontlast en dieper het weefsel in kan. Dat is nodig om de energie weer te laten stromen waardoor het natuurlijke genezingsproces geactiveerd wordt. Hierdoor voelt de cliënt zich na de massage energieker en ervaart bovendien een gevoel van welbehagen en innerlijke rust.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
REPORTAGE Jacqueline Hand & Feet Care
BIJ DE LES Anamnesetraining
BUITENLAND Pedicure in België
BEURS Vakbeurs Pedicure
PODOLOGIE Pes equinus en tenengang
UIT DE PRAKTIJK Verwachtingen van de cliënt
FINANCIEEL Cijfers
DECORATIEF Herfstboeket
VOETVERWENNERIJ Marjolein
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 20 november 2015.