Λ

Sportpedicure

Sportpedicure

Sporten is gezond en het belang van voldoende beweging wordt steeds meer erkend. Sporten en bewegen leveren immers vooral een positieve bijdrage aan de volksgezondheid. Helaas kan sporten soms leiden tot pijnlijke blessures. Jaarlijks lopen sporters naar schatting 4,5 miljoen sportblessures op, waarbij in 1,9 miljoen gevallen (42%) medische behandeling noodzakelijk is. In het artikel Specialisatie besteedt Margreet van Putten aandacht aan de rol en toegevoegde waarde van de sportpedicure.

Λ

Geurmarketing

Geurmarketing

Maak jij wel eens gebruik van geuren in je praktijk om bepaalde cliënten op hun gemak te stellen? Van de vijf zintuigen waar een mens over beschikt, wordt er door marketeers en ondernemers vooral op het gezichtsvermogen ingespeeld. Het reukzintuig is echter ook een heel sterk zintuig. Op het gebied van marketing kan dit zintuig volop geprikkeld worden middels geurmarketing. Dit marketinginstrument wordt onder andere in Amerika al op grote schaal ingezet, in Nederland nog maar met mate. Maar wist je dat de inzet van geurmarketing een positieve invloed kan hebben op de resultaten van je praktijk?

Λ

Bruine vlekken op de voet

Bruine vlekken op de voet

Bruine vlekken komen regelmatig voor op de voet en de voetzool. Meestal betreft het een onschuldige moedervlek, maar in zeldzame gevallen kan het ook gaan om een kwaadaardig acrolentigineus melanoom. Helaas wordt deze laatstgenoemde diagnose niet altijd tijdig herkend, met alle gevolgen van dien. Jouw kennis als pedicure kan van groot belang zijn om deze afwijking in een vroeg stadium te herkennen. In deze klinische les geven we je meer informatie over de verschillende gepigmenteerde aandoeningen die aangetroffen worden op de voet(zool).

Λ

Softwareprogramma’s

Softwareprogramma’s

Iedere pedicure heeft of krijgt ermee te maken. Het behandelverslag, de anamneses, facturen, boekhouding, noem maar op. Sommige pedicures hanteren nog de handmatige administratie met de oude vertrouwde persoonsformulieren of kaartenbak. Toch is goede verslaglegging van groot belang. Maar wat is nu het beste programma dat je kan ondersteunen bij de boekhouding? Hierover zijn de meningen sterk verdeeld. Medisch pedicure Ursela zet een en ander op een rijtje.

Λ

Therapiesokken

Therapiesokken

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten.

In een eerdere editie besteedden we er al aandacht aan bij het interview met Podoloog Lisette de Graauw: de therapeutische sokken van Therapiesokken.nl. Therapiesokken zijn een innovatieve en comfortabele manier om de huid te beschermen. De producten hebben een of meerdere zones met medisch visco-elastisch polymeer, voorzien van minerale olie. Ze bieden daarmee bescherming tegen druk en wrijving, rehydratie voor verhoogde elasticiteit en weerbaarheid van de huid en micromassage om het herstel van de huid te stimuleren. In dit nummer bieden we onze lezers graag een mooie korting op deze sokken.

Lees meer op de productenpagina

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
CONGRES Het perspectief van de diabetespatiënt
REPORTAGE Expertisecentrum in Zwolle
PODOLOGIE Pes equinus en tenengang (I)
FINANCIEEL Geld lenen
BIJ DE LES Training differentiaal diagnose
ERGONOMIE Tips en adviezen
VOETVERWENNERIJ Groene leem
DECORATIEF Russisch rozerood
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 september 2015.