Λ

Therapeutische sokken

Therapeutische sokken

Podoloog Lisette de Graauw werkt niet alleen als podoloog bij de Bergman Clinics, maar ook nog bij het Hielpijncentrum. Ze schrijft artikelen (onder andere voor de Medische Voet), geeft les in echografie, ontwikkelt anatomisch lesmateriaal en gaat daar ook nog eens les in geven. Sinds kort heeft Lisette daar nog een bezigheid bij, samen met collega-podoloog is zij importeur van speciale therapeutische sokken. Deze zijn ontwikkeld door een Franse podoloog en kunnen worden ingezet bij verschillende voetproblemen.

Λ

Buitenland

Buitenland

Suzan Koningverander vond het indertijd moeilijk om haar werk in de verpleging te combineren met het moederschap. Ze koos er daarom voor om te starten met de pedicure-opleiding. Hiervoor slaagde ze in 1984. Vele cursussen en enkele decennia later hoopt Suzan zich in juli medisch pedicure te kunnen noemen. Voeten zijn passie voor Suzan, niet alleen in haar praktijk in Den Haag, ook in Oeganda. In 2009 richtte Suzan de Stichting Djigger-Shoes op, de focus van de stichting ligt bij kinderen in Oeganda. De stichting maakt zich er namelijk sterk voor om de kinderen, die veelal blootsvoets naar school gaan, te voorzien van passend schoeisel. Schoeisel is voor de kwetsbare kindervoet extra belangrijk om te voorkomen dat zijn worden gebeten door zandvlooien met alle gevolgen van dien.

Λ

JoepHoe

JoepHoe

VoetVak+ is een unieke samenwerking aangegaan met JoepHoe. Abonnees van VoetVak+ krijgen een aantal keren per jaar gratis toegang tot een deel van de video’s op de website van JoepHoe. Maar wie en wat is JoepHoe eigenlijk? Tijd voor een gesprek met de heren achter dit bedrijf: Eric Derksen en Joost Ooijman. Door zijn veelvuldige contact met pedicures viel het Eric op dat er onder hen een enorm grote behoefte aan vakkennis bestaat. Traditioneel is het pedicurevak een solistisch beroep. JoepHoe is op de vraag naar kennis ingesprongen met een laagdrempelige manier van kennisoverdracht in de vorm van video’s die men thuis of in de praktijk of zelfs samen met vakgenoten kan bekijken.

Λ

Gek op gaten

Gek op gaten

Lees jij wel eens iets anders dan vakliteratuur? Soms kan het heel verfrissend zijn om met een andere ‘bril’ naar je praktijk te kijken. In dat kader lazen wij het boekje Gek op gaten door Jos Burgers. Voor iedereen die meer klanten wil, of een betere relatie met zijn of haar klanten wil opbouwen, is dit boekje een aanrader. Geen moeilijke woorden of lastige terminologie en voorkennis van marketing is niet nodig. De vlotte schrijfstijl van Burgers, zijn kennis van zaken en vermakelijke voorbeelden maken van dit boekje een onmisbaar instrument voor de hedendaagse pedicurepraktijk.

Λ

Beursbezoek

Beursbezoek

Het bezoeken van een vakbeurs kan zorgen voor veel nieuwe inspiratie om toe te passen in de praktijk. Ook als voetverzorger kun je op een beurs veel leuke ideeën opdoen voor je praktijk. Je ziet er nieuwe ontwikkelingen, trends, producten en behandeltechnieken. Je leert er interessante leveranciers kennen en ontmoet collega’s uit het vak. Maar hoe kun je nu het optimale uit zo’n bezoek aan de beurs halen? Je leest het in het artikel Marketing in de nieuwste editie van VoetVak+.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
UIT DE PRAKTIJK De Plica
BEURS Vakbeurs Totale Voetverzorging
DERMATOLOGIE Kwallenbeet
PODOLOGIE Hielspoor (III)
MASSAGE Waterbehandeling
FINANCIEEL Verzekeringen (II)
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 12 mei 2015.