Λ

Veranderde diabeteszorg: goed of slecht nieuws?

Veranderde diabeteszorg: goed of slecht nieuws?

Zijn de recente veranderingen in de diabetische voetzorg nu goed of slecht nieuws voor de branche? Dat is maar hoe je het bekijkt. Voor podotherapeuten lijkt het goed nieuws. Maar nogal wat medisch pedicures zijn vooral ontgoocheld. En de patiënt? Die lijkt zowel winnaar als verliezer. Toine de Graaf dook in de materie en laat daarbij meerdere partijen aan het woord.

Λ

Verzekeringen

Verzekeringen

Actieve ondernemers denken niet in termen van verzekeren, maar in termen van risico’s en de mogelijkheden om die risico’s af te dekken, met de kosten en baten die daaruit voortvloeien. Het gaat tenslotte om de continuïteit van uw pedicurepraktijk, of beter gezegd, de continuïteit van uw inkomensbron. Sommige risico’s zijn natuurlijk niet te verzekeren, andere risico’s zijn wel af te dekken. Daarvoor bestaan diverse verzekeringsvormen. Daan Kruizinga zet ze voor je op een rijtje.

Λ

Magneetmassage

Magneetmassage

De voeten masseren, er niet moe van worden en tegelijkertijd de cliënt wel laten profiteren van een ontspannende en regenererende massage. Jeannette Bal geeft al ruim zes jaar massages en workshops waarbij zij magneten het werk laat doen. "Hierdoor beschermt u uw eigen handen; die hoeven geen kracht te zetten om de doorbloeding aan te zetten en klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en maag- en darmproblemen te verminderen." Zij vervolgt: "Laat de magneten voor u werken, dat hoeven uw eigen spieren niet meer te doen."

Λ

Productverkoop

Productverkoop

Vanuit het lezerspanel ontvingen wij de vragen: “Wat zijn de actieve bestanddelen in voetcrèmes?” en “Hoe verkoop je ze het best en met welke argumenten?” Hier werd aan toegevoegd: “Mijn cliënten zeggen 'ik doe altijd bodylotion of uiercrème op mijn voeten.' Op zo’n moment bedenk ik wel iets om aan te geven waarom een speciale voetcrème beter is, maar echt inhoudelijk weet ik er niet heel veel van. Bij de groothandel kunnen ze me vaak ook niet veel meer vertellen dan 'ja, een speciale voetcrème is beter voor de voeten want het is vetter'. Waarom is een professionele voetencrème die wij als pedicure mogen verkopen, beter dan de crèmes die bij de drogist liggen en op welke wijze kan ik deze in mijn praktijk het beste verkopen?” Duidelijke vragen, die ongetwijfeld bij meerdere voetverzorgers leven. Wij vroegen aan een aantal bedrijven uit de branche wat zij deze pedicure aanraden.

Λ

Aromatherapie en zwangerschap

Aromatherapie en zwangerschap

De meningen over het gebruik van essentiële oliën tijdens zwangerschap zijn heel verschillend. Sommige mensen zeggen dat essentiële oliën tijdens zwangerschap niet gebruikt mogen worden en anderen zeggen dat je alle essentiële oliën veilig kan gebruiken vanaf de dag van conceptie tot en met de bevalling. Enige kennis van aromatherapie is verstandig om veilig te werken met essentiële oliën bij zwangere vrouwen. Ellen Wagenaar zorgt voor uitleg.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
REPORTAGE Salon Senang
PODOLOGIE Hielspoor? (II)
DERMATOLOGIE Diabetisch voetulcus
AFSCHEID Branche erfgoed van het HBA
UIT DE PRAKTIJK Therapieën voor mycosenagels (II)
ERGONOMIE Voorkomen van klachten
MARKETING Pro deo
DECORATIEF Trendy in taupe
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 20 maart 2015.