Λ

Medisch pedicure en assessor Susan van Asperen

Medisch pedicure en assessor Susan van Asperen

Susan van Asperen is een bezig bij, zo werkt ze niet alleen als medisch pedicure vanuit huis en in een verpleeghuis, ze is eveneens werkzaam als assessor bij diverse exameninstanties. Hoewel ze de 65 nadert, wil ze nog lang niet van ophouden weten. De redactie sprak met deze pittige dame over haar bijzonder cliënten, werkhouding, de toekomst en nog veel meer.

Λ

Hielspoor?

Hielspoor?

Fasciitis plantaris wordt beschouwd als een overbelastingsletsel dat vooral voorkomt in collageenweefsel van pezen en ligamenten. In dit geval ter hoogte van de distale insertieplaats van de fascie aan het hielbeen. De pijn wordt meestal mediaal en caudaal van het hielbeen aangegeven. Toch probeert fysiotherapeut en podoloog Hans van Geenen gebruik van het begrip hielspoor te vermijden. Een onjuist gebruik van de nomencla tuur kan leiden tot klinisch onbegrip en een verkeerde aanpak van de behandeling.

Λ

Therapieën voor mycosenagels

Therapieën voor mycosenagels

Iedere pedicure krijgt er mee te maken: de vraag wat je kunt doen aan schimmel-/mycosenagels. Hierover zijn de meningen flink verdeeld. Iedere pedicure heeft zijn of haar favoriete merkproducten waarmee goede resultaten geboekt worden. Ieder merk heeft zijn eigen verkooptechniek en verschillende ingrediënten. In dit artikel bespreekt medisch pedicure Ursela twee methodes: de behandeling met de Fox laser en de Pact. In deel 1 van dit artikel gaat ze in op de technische specificaties van deze apparaten, het werken met deze apparatuur en het kostenplaatje.

Λ

Sandy

Sandy

Starter Sandy is zo langzamerhand geen starter meer, zo is ze het afgelopen jaar druk bezig geweest met de opbouw van haar eigen praktijk, daarnaast solliciteerde ze op een vacature voor enkele dagen in de week bij een schoonheidssalon. In de laatste aflevering van deze serie lees je hoe Sandy het afgelopen jaar heeft ervaren, wat ze er van vond om in VoetVak+ te staan en wat haar plannen voor de toekomst zijn.

Λ

Pop-up coaching

Pop-up coaching

Op onze drukbezochte stand op de Vakbeurs Pedicure deelden we niet alleen proefedities uit van VoetVak+ en de andere vakbladen van Koggeschip Vakbladen, er vonden ook ‘pedicure pop-up coaching’-sessies plaats. Een verhuizing? Te weinig cliënten? Tips nodig voor marketingacties? BeautyProf Coach Mariëlle Kok gaf raad. Daarnaast maakten abonnees kans op een (privé) coachingsessie in de eigen praktijk met Mariëlle door het invullen van een bon. Inmiddels is de winnaar bekend….

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
DERMATOLOGIE
Kaposi sarcomen
BRANCHE
Ongewenste intimiteiten
MEDISCH
De bedrijfsarts over voetproblemen
MASSAGE
Hallux Valgus
FINANCIEEL
Huisvesting en inventaris
MARKETING
Groeirichting
DECORATIEF
Shiny Christmas
VOETVERWENNERIJ
Verwarmende voetbehandeling
PRODUCTNIEUWS
Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 1 februari 2015.