Λ

Verkoop als service

Verkoop als service

Buiten de behandelingen die je als voetverzorger te bieden hebt, zijn er ook de producten die je je cliënten kunt verkopen voor thuisgebruik. Deze producten daadwerkelijk verkopen kan soms lastig zijn. Hoewel wel eens anders wordt beweerd, verkoopt een goed product zichzelf helaas niet. Het kan dus geen kwaad hier eens wat extra tijd en aandacht aan te besteden. In het marketingartikel van deze maand laat Marleen Antonissen zien dat cliënten je echt niet als vervelende verkoper zullen beschouwen als u probeert productadvies en -verkoop te zien als een extra service die je biedt.

Λ

Oefentherapie in de praktijk

Oefentherapie in de praktijk

Dat een goede werkhouding onontbeerlijk is voor het uitoefenen van je beroep, weet iedereen. Dat lichaamsbeweging belangrijk is, weet ook iedereen. Maar hoe zorg je nu precies voor een juiste werkhouding in de praktijk? De redactie van VoetVak+ had onlangs een verhelderend gesprek met de dames van Bedrijfsoefentherapie Scheepens&Ranzijn. Carolien Ranzijn en Marjolein Scheepens (beide oefentherapeut Cesar) leggen een link tussen oefentherapie en voetverzorging en delen hun kennis graag met de lezers van VoetVak+.

Λ

Voetreflexologie

Voetreflexologie

Een ontspannen voetmassage kan pijnvermindering geven bij rugklachten, net als voetreflexologie dat kan. Want in het lichaam bevinden zich meridianen waar energie doorheen stroomt. Door onder meer rugpijn kan een goede doorstroming stagneren. Rug- en nekklachten komen veel voor: zo’n vier van de vijf mensen krijgt er in zijn leven mee te maken. Volgens Manda Bergsma, directeur van de School voor Voetreflexologie, kan de door haar ontwikkelde voetreflexmethode (Fysioreflextherapie) goed helpen bij zowel het voorkomen als het behandelen van deze klachten.

Λ

Syfilis

Syfilis

Wat hebben Al Capone, Lord Churchill, Vincent van Gogh, Casanova en Hitler met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zoveel lijkt het, behalve dat het roemruchte figuren uit het verleden zijn. Het antwoord is: syfilis, ook wel lues genoemd. Van al deze heren wordt gesuggereerd of is bevestigd dat ze syfilis hadden. Toch is syfilis geen spook uit het verleden, in 2013 kregen in Nederland nog 626 mensen de diagnose infectieuze syfilis. Bij deze ziekte kunnen aan de voetzolen (en handpalmen) zeer specifieke huidafwijkingen voorkomen: roseolen, ook wel roseola syphilitica genoemd.

Λ

Sandy

Sandy

VoetVak+ volgde Sandy de afgelopen maanden bij haar eerste stappen op het pad van het zelfstandig ondernemerschap. Zo huurde ze een dag in de week een ruimte in een gezondheidscentrum bij haar in de wijk en had ze een praktijk aan huis. In de vorige editie van VoetVak+ gaf Sandy al aan graag een paar dagen in de week in een andere praktijk en/of salon te willen werken om zo haar kennis te verdiepen en verbreden. Al na een paar keer solliciteren was het raak voor Sandy, ze kon aan de slag in een schoonheidssalon in het centrum van Amsterdam. Ze werkt daar nu als pedicure en met ingang van januari ook als schoonheidsspecialist.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
REPORTAGE Denise pedicure
BEURSVERSLAG Vakbeurs Pedicure 2014
PODOLOGIE Het basisgewricht van de tweede teen
UIT DE PRAKTIJK Algehele voetreconstructie 
FINANCIEEL Personeelskosten
DECORATIEF Dream catcher
VOETVERWENNERIJ Aromatische voetbaden
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 19 december 2014.