Λ

Vanessa op de Woert van Adelène’s Voetverzorging

Vanessa op de Woert van Adelène’s Voetverzorging

Vanessa op de Woert van Adelène’s Voetverzorging in Arnhem kwam op 25-jarige leeftijd naar Nederland, nadat ze enkele jaren daarvoor haar Nederlandse echtgenoot in haar geboorteland Zuid-Afrika had leren kennen. Vanessa is niet altijd pedicure geweest. Na een lange carrière bij een bank, waarvan een aantal jaren als leidinggevende, kreeg Vanessa te maken met een burn-out. Een vriendin noemde in die periode het pedicurevak als optie en de knop ging om bij Vanessa.

Λ

Workshop Kanker en massage

Workshop Kanker en massage

Kanker is een beladen onderwerp. En dat terwijl het aantal kankergevallen enorm is gestegen de afgelopen jaren. Honderd jaar geleden kreeg 1 op de 20 mensen kanker, 50 jaar geleden was dat 1 op de 7. Inmiddels is dit 1 op de 3. Dr. Henk Fransen zegt hierover in zijn workshop Kanker en massage: “Van belang is dat je cliënten in het reguliere circuit behandeld worden. Juist de combinatie van regulier en alternatief levert wetenschappelijk gezien het beste resultaat op.” Henk Fransen is arts en heeft 25 jaar ervaring met de behandeling van kankerpatiënten. Doel van deze workshop was voor dr. Fransen dat iedereen na afloop anders tegen de ziekte aankijkt en er beter mee om kan gaan.

Λ

Verlies- en winstrekening

Verlies- en winstrekening

Hoewel de financiële administratie van de praktijk niet de grote hobby van iedereen is, loont het toch de moeite om je erin te verdiepen. Het gaat immers om je inkomen, en hoe leuk het werk als voetverzorger ook is, de schoorsteen moet ervan kunnen roken. In deze editie van VoetVak+ besteedt Daan Kruizinga aandacht aan de winst- en verliesrekening, ook wel de resultatenrekening genoemd. Deze geeft een overzicht van alle ontvangsten en uitgaven van je bedrijf. Heb jij een financiële vraag voor Daan? Laat het ons weten via: redactie@voetvakplus.nl.

Λ

Ambulante voetverzorging

Ambulante voetverzorging

Het is belangrijk dat zowel startende als ervaren ondernemers zich blijven profileren om de gewenste resultaten te behalen. Een drempel waardoor (nieuwe) cliënten zich niet meer melden kan op het oog onzichtbaar zijn. In dit artikel wordt besproken hoe je onzichtbare drempels kunt laten verdwijnen door ambulant te (gaan) werken. Hierdoor is de zichtbare drempel van de praktijk geen obstakel meer. Ambulant werken kan deuren openen die anders wellicht gesloten zouden blijven. Het moet natuurlijk wel bij je bedrijfsvoering passen.

Λ

Een zomers design

Een zomers design

Nu de zomer definitief is losgebarsten en de sandalen en slippertjes uit de kast zijn getrokken is nail art populairder dan ooit. Een goed zomerdesign is helder, vrolijk en snel klaar. Het palmboompje uit deze editie voldoet aan al die eisen. Een mooie bijkomstigheid: je hebt er weinig materialen voor nodig.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
DERMATOLOGIE Creeping eruption
PODOLOGIE Mediaal enkelletsel
BEAUTY Ontharing in de praktijk
ONDERZOEK Bewijs voor voetreflexologie
MASSAGE Lymfedrainage
STARTER Sandy van Renesse van Duivenbode
VOETVERWENNERIJ Citroenmelisse
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 augustus 2014.