Λ

Debbie Tamerus in de Daniël den Hoed kliniek

Debbie Tamerus in de Daniël den Hoed kliniek

In Actueel lees je de ervaring van Debbie Tamerus van Voetverzorgingspraktijk Vlaardingen. Zij werkte een dag als vrijwilliger in de Daniël den Hoed kliniek. Zij bezorgde daar een verwendag aan diverse patiënten. Daarbij draaide alles er om even een dag niet ziek te zijn, maar verwend te worden.

Λ

Een ondernemer pur sang

Een ondernemer pur sang

De redactie ging op bezoek bij Larissa Cornelissen van La Riss in Voorhout en trof daar een pedicure aan met een heel eigen kijk op ondernemen. Hoewel Larissa nog maar 3,5 jaar als pedicure werkt, timmert ze al stevig aan de weg in de bollenstreek. Eerst vanuit een aanbouw aan haar huis en sinds kort in een zelfstandige ruimte in het winkelcentrum van Voorhout.

Λ

Administratie

Administratie

In de vorige edities van VoetVak+ stond de balans van de pedicurepraktijk centraal. In deze en de komende artikelen gaat het over de winst- en verliesrekening en het bijhouden van de administratie. Doe je dit zelf of besteed je het uit? Als je besluit dit uit te besteden heb je de keuze tussen een accountantsbureau of een administratiekantoor. Mocht je besluiten het zelf te doen, dan liggen er ook op dat vlak vele mogelijkheden. Daan Kruizinga zet ze voor je op een rijtje.

Λ

Sandy van Renesse van Duivenbode

Sandy van Renesse van Duivenbode

VoetVak+ volgt Sandy bij haar eerste stappen op het pad van het zelfstandig ondernemerschap. Enkele maanden na Sandy’s start bij het traject van Eigen Werk Amsterdam om in aanmerking te komen voor het traject BBZ (Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen), is het straks eindelijk zover: een eigen praktijk. Sandy heeft een geschikte ruimte gevonden in een gezondheidscentrum bij haar in de wijk en zal hier over enkele weken aan de slag gaan als medisch pedicure.

Λ

Uit de praktijk van Jacqueline Theelen

Uit de praktijk van Jacqueline Theelen

Hoewel Therapie geen vaste rubriek meer is in VoetVak+, ontvangt Wellness Coach en alternatief natuurgeneeskundig therapeut Jacqueline Theelen af en toe zulke bijzondere mensen in haar praktijk dat ze hier graag nu en dan verslag van doet. Dit keer gaat haar aandacht uit naar de voeten van de eigenaar van een pedicurepraktijk en kraamverzorgster uit het Gooi wiens tenen zij leest en behandelt.

Λ

Verder in dit nummer

ACTUEEL Nieuws en wetenswaardigheden
BEURS Vakbeurs Totale Voetverzorging
BEDRIJFSPORTRET Opleidingsinstituut Kaledi
DERMATOLOGIE Virale infectieziekte
PODOLOGIE Valpreventie bij ouderen (II)
PEDICURE Behandelmethodes van wratten (I)
MARKETING Hallo zomermarketing
MASSAGE Voetrefl exologie (IV)
DECORATIEF Zo vrij als een vlinder
VOETVERWENNERIJ Bodyboter voor de voeten
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 27 juni 2014.