Λ

Succes met Staphorster Stipwerk

Succes met Staphorster Stipwerk

Ayfer Hulsbergen (25) werkt in de avonduren als nagelstylist onder de naam Ayfer Nails. In de zomer brengt Ayfer bij veel klanten nail art aan op de teennagels. Ayfer zag de wedstrijd van CT International en VoetVak+ aangekondigd op de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging en besloot meteen om mee te doen. Ze decoreerde haar eigen teennagels met Staphorster Stipwerk en stuurde een foto van haar voeten in, tegen een achtergrond van een kussen met dit beroemde stipwerk. En hoewel het de allereerste keer was dat Ayfer meedeed aan een wedstrijd, won ze meteen!

Λ

Debbie Tamerus van Voetverzorgingspraktijk Vlaardingen

Debbie Tamerus van Voetverzorgingspraktijk Vlaardingen

VoetVak+ ging op bezoek bij Debbie Tamerus van Voetverzorgingspraktijk Vlaardingen. Na een carrière als drogist en boekhouder, volgde ze de pedicureopleiding bij Klimop opleidingen in Rotterdam. Debbie heeft sinds 2011 een eigen praktijk. Ook nu is Debbie nog druk aan de studie, zo is ze net geslaagd voor de theorie van de risicovoet. Haar einddoel is om uiteindelijk Medisch Pedicure te worden. De naam Debbie Tamerus is voor de meeste lezers van VoetVak+ geen onbekende, zo neemt Debbie al enige tijd deel aan het lezerspanel en gaf ze vanuit die positie al diverse keren input voor artikelen. Debbie is een groot voorstander van contact met collega-pedicures en is ook actief richting andere beroepsgroepen zoals de huisarts en fysiotherapeut. In het artikel geeft Debbie ook bruikbare tips voor beginnende pedicures.

Λ

Voeten fotograferen

Voeten fotograferen

Kennisuitwisseling tussen medici en paramedici gaat steeds vaker digitaal. Ook voetverzorgers communiceren over de probleemvoeten van hun cliënten met behandelend artsen. Digitale fotografie is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Hoe maakt u goede foto’s van de (diabetische) voet? En hoe verzendt u deze veilig? Petra Teunissen laat het u weten in dit artikel dat zij schreef met input van ervaringsdeskundigen Yvonne Broertjes, Gerard Timmers, Ursela Vogt en Jacqueline Kollman, dermatoloog Martijn Meijs en ProVoet.

Λ

Voetreflexologie (III)

Voetreflexologie (III)

De methode Manda Bergsma van de School voor Voetreflexologie heet Fysioreflextherapie. Manda: "Fysio staat voor een lichamelijke klacht en reflex voor het verbeteren van de energiedoorstroming door middel van (voet)reflextherapie. Therapie gaat over het behandelen van klachten met alle eventuele oorzaken op lichamelijk, energetisch en geestelijk niveau. De methode van Manda zet ze niet alleen in voor al langer bestaande problemen, ook bij acute klachten werkt deze goed. Zo goed zelfs, dat in dit artikel voorbeelden worden gegeven die direct toegepast kunnen worden.

Λ

Kengetallen

Kengetallen

In de vorige uitgave van VoetVak+ is het opstellen van de balans besproken. Als u dat heeft gedaan is het zinvol om te bekijken hoe uw bedrijf ervoor staat. Dat kunt u doen aan de hand van een tweetal kengetallen: de liquiditeit en de solvabiliteit. In deze uitgave gaat Daan Kruizinga uitgebreider in op deze kengetallen en het belang ervan voor de pedicurepraktijk. Heeft u een vraag op financieel of fiscaal gebied die u graag door Daan Kruizinga wilt laten beantwoorden? Mail naar redactie@voetvak.nl onder vermelding van rubriek Financieel.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel Nieuws en wetenswaardigheden
Marketing Reclame
Pedicure Bedrijfshulpverlening
Starter Een stapje verder
Podologie Valpreventie bij ouderen
Dermatologie Bruine verkleuring van de nagel
Vooruitblik Programma en lezingen VTV
Noviteiten Gericht naar de VTV
Plattegrond Plattegrond en standhouders VTV
Aanbieding Chinese voetmassage
Reportage Voetenspecialist Heiloo
Decoratief Venster in rood
Voetverwennerij Aromatherapie
Productnieuws Nieuwe producten
Cadeautje Footfile

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 9 mei 2014.