Λ

Jacht op medische claims

Jacht op medische claims

Leveranciers die gezondheidsproducten verkopen, bijvoorbeeld voor de voetverzorging, mogen geen ‘medische claims’ gebruiken. Wie dit tóch doet, loopt risico. Wat houdt dit verbod in? En hoe laat je als voetverzorger een cliënt weten dat een bepaald product geschikt is voor de behandeling van schimmelnagels, als dat niet (meer) op de verpakking staat? Je leest het in dit artikel.

Λ

Een opvallend ondernemersconcept

Een opvallend ondernemersconcept

Acht jaar geleden besloot fysiotherapeut Nicole Berendsen het roer om te gooien en startte met de pedicureopleiding. Na het behalen van de vereiste diploma’s was niet alleen haar liefde voor de pedicurebranche opvallend, maar ook haar ondernemersconcept. VoetVak+ zocht Nicole op en maakte kennis met dit unieke bedrijf in Almelo dat veel starters de kans geeft hun vak uit te oefenen. Benieuwd naar dit ondernemersconcept? Je leest het op pagina 10-11.

Λ

Vakbeurs Pedicure

Vakbeurs Pedicure

Op 26 en 27 oktober vindt de Vakbeurs Pedicure plaats in Ahoy, Rotterdam. Al meer dan 10 jaar is de Vakbeurs Pedicure een groot succes. Leveranciers geven voorlichting over hun nieuwste items en bezoekers kunnen de gepresenteerde producten direct aanschaffen. Leren, direct meenemen en gebruiken dus. Bezoek tijdens de beurs ook de stand van Koggeschip Vakbladen. Hier kun je kennismaken met VoetVak+ en ontvang je bij het afsluiten van een abonnement op VoetVak+ een coupon waarmee je een productpakket kunt ophalen bij de stand van MSK. Ben je al abonnee? Vul dan de bon in op de stand en maak kans op een reportage over jouw praktijk in VoetVak+.

Λ

Tungiasis

Tungiasis

Enige maanden geleden presenteerde zich een vrouw van 34 jaar op de polikliniek Dermatologie met een sinds vier weken bestaande wratachtige lesie op haar voetzool, net onder de basis van de vierde teen, met centraal een grijsbruin puntje. De cliënt was drie weken daarvoor teruggekomen van een vakantie in Suriname, waar zij vier weken heeft doorgebracht. De huisarts dacht aan een likdoorn (clavus) of wrat en schreef een crème met salicylzuur voor. Vanwege toename van de pijn meldde de patiënt zich kort daarop bij onze polikliniek. Op basis van het typische klinische beeld en de bijpassende anamnese werd de diagnose tungiasis gesteld. In de praktijk krijgt u vast regelmatig met likdoorns of wratten te maken en dan kan kennis van deze huidaandoening goed van pas komen. Dermatoloog Martijn Meijs over de impact van Tungiasis.

Λ

“Wij werken vanuit de klacht”

“Wij werken vanuit de klacht”

Sandra Koopmans (30) is de dochter van Manda Bergsma, bekend van de ‘methode Bergsma’ binnen de voetreflexologie. Dat voetreflextherapie volgens de methode Bergsma helpt, wist Sandra al lang. Omdat ze de werking wilde bewijzen, liet ze er onderzoek naar uitvoeren. Afgelopen jaar deed Sandra daarom - met een aantal van haar leerlingen - onderzoek naar de werking van voetreflextherapie bij aandoeningen als reuma/artrose, MS, fibromyalgie en ADHD/autisme. Je leest het in dit nummer van VoetVak+.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Verslag: Pedicurecongres
Podologie: Mediaal tibiaal stress syndroom II
Plattegrond en standhouders: Vakbeurs Pedicure
Beursnoviteiten: Vakbeurs Pedicure
Therapie: Paracetamol en vicks
Commercieel: Pr-plan
Massage: Slankere en strakkere benen
Bedrijfsportret: Wega
Voetverwennerij: Gember
Op de werkvloer: Een goede samenwerking
Cadeautje: Producten van Kneipp
Decoratief: Decoreren met decalls
Productnieuws: Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 28 november.