Λ

Schimmelbestrijding met laser

Schimmelbestrijding met laser

Al in de wachtkamer van Dermatologisch Centrum Wetering wordt duidelijk dat hier met een laser tegen schimmelnagels gewerkt wordt. De dame achter de balie beantwoordt geduldig de vragen van de bellers en geeft ze duidelijke instructies die opgevolgd dienen te worden voordat de behandeling plaats kan vinden. Zo krijgen we al heel wat informatie voordat het gesprek met de dermatoloog plaatsvindt. Dermatoloog Reina Krijnen vertelt ons in dit artikel over de inzet van laser bij de behandeling van schimmelnagels.

Λ

Werken met stagiaires

Werken met stagiaires

Dit keer lees je in de rubriek ‘Op de werkvloer’ over het werken met stagiaires. Over het algemeen zijn stagiaires fijn om in dienst te hebben. Een deel van de werkzaamheden worden door een hem of haar verricht, de jonge aanwinst heeft een frisse blik op het werk en een nieuwe collega kan voor meer gezelligheid zorgen. Maar een stagiaire kan helaas ook in de weg lopen, veel aandacht opeisen en het werk verprutsen. Els Kiljan, eigenaresse van Bodyspice, vertelt over haar ervaringen met stagiaires.

Λ

Benefiet Symposium Oncologie en Voetzorg

Benefiet Symposium Oncologie en Voetzorg

Het was ooit de droom van Ineke ter Harmsel om een benefietsymposium te organiseren waarvan de opbrengst geheel ten goede zou komen aan de Alpe d’HuZes, voor onderzoek naar kanker. Ineke deed dit jaar zelf mee aan de Alpe d’HuZes en heeft er vooral veel saamhorigheid ervaren. De droom van Ineke kwam uit - mede door haarzelf - want ze organiseerde het symposium Oncologie en Voetzorg zelf en dankzij gratis sprekers en een locatie waarvoor ze niet hoefde te betalen. Natuurlijk maakten ook de bezoekers van het symposium en een aantal anonieme sponsoren deze droom waar. Met het avondsymposium is 4.495 euro opgehaald voor Alpe d’HuZes. Je leest het artikel in dit nummer van VoetVak+.

Λ

Mediaal tibiaal stress syndroom

Mediaal tibiaal stress syndroom

In dit eerste deel van dit artikel komen de oorzaken van het mediaal tibiaal stress syndroom aan bod. Dit syndroom is een overbelastingsblessure van het onderbeen die vaak gezien wordt bij mensen die loop- en springsporten beoefenen. In een volgende uitgave lees je het tweede deel.

Λ

“We behandelen alleen per tien nagels”

“We behandelen alleen per tien nagels”

In deze uitgave een reportage over Gezondheidscentrum Het Oude Postkantoor, gelegen in het centrum van Doorn. Naast de prachtige ligging en geweldige bereikbaarheid heeft dit centrum nog een andere bijzondere eigenschap: het huisvest de eerste pedicurepraktijk in Nederland waar schimmelnagels met een laser worden behandeld. Alle reden dus voor een goed gesprek met pedicures Magda Klok en Atie Rijpma van Voetverzorging Atie Rijpma en Pedicure Klok.

Λ

Verder in dit nummer

Woord van de redactie KAO/KAG
Actueel Nieuws en wetenswaardigheden 
Dermatologie  ‘Kalknagels’ 
Therapie ‘Schimmelige eelt’ 
Massage De achillespees 
Starters Natuurlijk Jeanine
Lezerspanel Schimmel 
Commercieel PR diagnose 
Voetverwennerij Tegen schimmels 
Lezersaanbieding Four.beauty 
Decoratief Zonnebloemen
Nieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 17 oktober.