Λ

VoetVak+ bezoekt Aruba

VoetVak+ bezoekt Aruba

Voor Arubaanse vrouwen (en mannen) is een regelmatig bezoekje aan een salon geen overbodige luxe. Die bries is namelijk constant aanwezig en veel kouder dan 30 graden is het zelden. Rondstuivend zand blijft aan de huid plakken en zweet en vuil verstoppen de poriën. De vaak donkere huid van de inwoners van het eiland krijgt daarom snel last van acne. In de flamboyante cultuur wordt er ruimschoots aandacht aan de huid, de nagels en het haar besteed. Toch zijn de belangrijkste behandelingen gericht op voetverzorging. Je leest de reportage op pagina 8-9 van VoetVak.

Λ

Bruiloft zonder pijn

Bruiloft zonder pijn

Veel meisjes dromen van kinds af aan van hun prins op het witte paard. Op een kameel zou ook vet cool zijn! Ik heb het een jongen nooit horen zeggen, maar ik durf te wedden, dat hij, inmiddels man geworden, ook van haar gedroomd heeft. In het artikel in VoetVak+ lees je hoe je de voeten tijdens de bruiloft kunt ontlasten.

Λ

Bernie en Lies van 2Voeters

Bernie en Lies van 2Voeters

In dit artikel lees je over 2Voeters visuele educatie. Het bedrijf viert dit jaar het vijfjarig bestaan. Bernie Adelaars en Lies Haga behaalden in 1994 en 1995 hun pedicurediploma en werden al direct benaderd om docent te worden. Ze hebben beiden jarenlang voor de klas gestaan en merkten al snel dat er weinig fatsoenlijk lesmateriaal beschikbaar was. Los van elkaar bleken ze daarom aan de slag te zijn gegaan met artikelen en afbeeldingen uit de vakbladen en foto’s uit hun eigen pedicurepraktijken.

Λ

Sportieve voeten

Sportieve voeten

Als voetverzorger weet je van tevoren niet altijd wat je in de behandelstoel aan zult treffen. Een verwarde meneer met ramshoornnagels, een verzorgde dame met wel tien schimmelnagels of een cliënt met psoriasis en alle gevolgen van dien. Dit keer treft pedicure Anita Lindenkamp een stel sportieve voeten aan.

Λ

Marmeren met Gel Polish

Marmeren met Gel Polish

Marmer is kalksteen, een natuursteen. Door de druk van het bovenliggende gesteente en de warmte van de kern van de aarde, verandert het kalksteen van kleur en ontstaan de bijzondere wolken en streepvormige insluitsels. Teennagels krijgen met de marmertechniek een even speelse als chique uitstraling.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel Nieuws en wetenswaardigheden 
Massage Hielspoor
Podologie De reumatische voet (II)
Dermatologie Pitted keratolysis 
Therapie Bert in de stoel
Starters Pedicurepraktijk Zeist 
Op de werkvloer Personeel en ziekte 
Step-by-step Nagels lakken 
Commercieel Mond-tot-mondreclame 
Voetverwennerij Superzachte zomervoeten 
Schoenen Luchtig schoeisel 
Nieuws Nieuwe producten 
Prijsvraag Overige risicovoeten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 augustus.