Λ

Lipodermatosclerosis

Lipodermatosclerosis

In dit nummer van VoetVak+ lees je in Dermatologie over Lipodermatosclerosis. Lipodermatosclerosis is een verlittekening (sclerosis) van het onderhuidse vetweefsel (lipo) en de huid (dermato). Deze huidverandering treedt op aan de onderbenen van patiënten met een veneuze insufficiëntie. Het is een vorm van panniculitis; een ontsteking van het onderhuidse vetweefsel.

Λ

Van nagelstyling naar voetverzorging

Van nagelstyling naar voetverzorging

In april 2010 besloot Tanja Janssen om samen met haar buurvrouw een eigen nagelstudio te beginnen. De gedreven ondernemer nam geen genoegen met alleen deze opleiding, dus volgde ze daarnaast ook de pedicure opleiding. De redactie van VoetVak+ was nieuwsgierig naar het verhaal van deze gepassioneerde ondernemer en bracht een bezoek aan Tanja, die nu ook een pedicurepraktijk runt.

Λ

Opleidingen

Opleidingen

In dit nummer van VoetVak+ staat het thema Opleiding centraal. In Reportage lees je dit keer over Esther Klunder. Zij is pedicure en in opleiding voor medisch pedicure. Daarnaast vind je aansluitend bij het thema een artikel met een overzicht van de verschillende opleidingen die je als voetverzorger kunt volgen. Vanzelfsprekend is het daarbij niet mogelijk om het complete overzicht te geven, maar we lichten in ieder geval een tipje van de sluier op en hopen je te inspireren met de verschillende mogelijkheden.

Λ

Vakbeurs Totale Voetverzorging 2013

Vakbeurs Totale Voetverzorging 2013

De 20e(!) editie van de Vakbeurs Totale Voetverzorging wordt dit jaar op 20 en 21 april gehouden in de Americahal te Apeldoorn. Voor het eerst is een bezoek aan deze vakbeurs door ProCERT geaccrediteerd met vijf punten. In dit nummer lees je over de Accreditatiepunten, lezingen en vind je een lijst met de exposanten.

Λ

Nail Art 4 Feet Competition

Nail Art 4 Feet Competition

CT International organiseert in samenwerking met Magnetic Nail Design en VoetVak+ de Nail Art 4 Feet Competition. Creatieve pedicures kunnen zich voor deze wedstrijd inschrijven, de winnaar krijgt een reportage in VoetVak+.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Podologie: Functiestoornissen voet en onderste extremiteit (ii)
Massage: Ontspannende voet- en beenmassage
Therapie: Een coach in de praktijk
Noviteiten: Nieuwe diensten en producten op de VTV
Commercieel: De huisstijl (i)
Reportage: Medisch pedicure in opleiding
Lezerservaring: Opleidingen, theorie versus praktijk
Starters: Van nagelstyling naar voetverzorging
Sociale media: Vaar uw eigen koers (II)
Op de werkvloer: Werken met personeel
Taping: Topsporter onder behandeling
Decoratief:
De vlieger
Nieuws:
Nieuwe producten
Voetverwennerij: Aromatische voorjaarsbehandeling

 Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 30 mei.