Λ

Nagelverzorging in de straten van Oeganda

Nagelverzorging in de straten van Oeganda

Ze horen bij het straatbeeld van de grote steden in Oeganda: de mannelijke voetverzorgers die de hele dag door nagels knippen, lakken en verzorgen. In VoetVak+ lees je het verhaal van de 28-jarige Musa. Hij werkt vanaf zijn vaste plek op de heuvel in het centrum van Masaka, een stad in het zuiden van Oeganda. “Voor de eerste laag gebruik ik een goedkope nagellak. Daar zie je straks toch niets meer van.”

Λ

Deelname aan ketenzorg, kans of bedreiging?

Deelname aan ketenzorg, kans of bedreiging?

De nieuwe ketenzorgregeling heeft flinke consequenties voor de voetverzorgers. Per regio worden afspraken gemaakt. Er zijn ook regio’s waar de (medisch) pedicures in de concepten niet eens worden genoemd. VoetVak+ sprak met voetverzorgers in Parkstad Limburg. Liesbeth van Spaandonk-Scheek van CZ, de aanspreekpartner namens de verzekeraars in die regio, reageert.

Λ

The City of Smiles

The City of Smiles

De Noordelijke kuststreek van Suriname wordt van oost naar west door één lange verkeersweg verbonden. Het verbindt het oosten van Suriname, dat aan Frans Guyana grenst, met Guyana in het westen. Over de oostelijke grensstreek, met het dorp Albina aan de Surinaamse kant en het dorp Saint- Laurent aan de Franse zijde, is veel geschreven. In tegenstelling tot Suriname en Guyana, wat zelfstandige landen zijn, is Frans Guyana een departement van Frankrijk. Het is een stukje Frankrijk in de tropen. In dit nummer lees je over de pedicurepraktijk van Judith Halfhide in Paramaribo.

Λ

Vaar je eigen koers

Vaar je eigen koers

Nadat de wekker is gegaan en voordat je uit bed stapt, raadpleeg je eerst je smartphone. Je hebt heel veel vrienden, digitaal wel te verstaan. Gedurende de hele dag ben je bereikbaar en dol op veel (soms nutteloze) informatie. Je denkt zelfs in korte berichten van maximaal 140 woorden. Klinkt dit voor jouw herkenbaar? Dan is internet je eerste levensbehoefte geworden. Maar misschien is dit voor jou juist een schrikbeeld en de reden dat verdieping in deze nieuwe, onbekende wereld van de sociale media zeker niet je voorkeur heeft. Iedere eigentijdse ondernemer weet dat er in ieder geval over het gebruik van sociale media nagedacht moet worden. Maar waar ligt de grens? Past het in je bedrijfsvoering?

Λ

Keuzes maken

Keuzes maken

In de vorige editie van VoetVak+ verscheen de reportage over Els Kiljan, eigenaresse van Bodyspice in Amsterdam. Deze gedreven schoonheidsspecialist en pedicure schrijft in de aankomende edities van VoetVak+ over haar ervaringen in de nieuwe rubriek ‘Op de werkvloer’ over haar werk en personeel. In dit nummer het eerste artikel.

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Ingezonden: Reactie op artikel van Hans van Geenen
Podologie: Functiestoornissen voet en onderste extremiteit (I)
Dermatologie: Het neuropatische ulcus
Pedicure: Siliconen orthesemateriaal
Therapie: Afvallen en een betere conditie
Taping: Elastisch tapen (III)
Interview: Praktivak
Commercieel: Stel de cliënt centraal
Starters: De tevreden teen
Schoenen: Herenschoenen
Decoratief: Pril lentegroen
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Voetverwennerij: Tamanu

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 11 april.