Λ

Schoenontwerper Pieternel Rövekamp

Schoenontwerper Pieternel Rövekamp

Naast het design en het comfort bij het lopen, zijn er een aantal andere zaken die opvallen aan de schoenen die Peternel Rövekamp ontwerpt: ze zijn duurzaam en hebben een goede kwaliteit. Daarnaast is Peternel een van de weinigen die haar schoenen in Nederland laat produceren. Tijd voor een gesprek met deze veelzijdige ontwerpster, die haar carrière ooit begon als pedicure.

Λ

Tapen bij verzwikking

Tapen bij verzwikking

Meer dan 600.000 sporters lopen per jaar een enkelblessure op. Bij meer dan de helft daarvan gaat het om het verzwikken van hun enkel. Deze verzwikking of distorsie wordt meestal op het voetbalveld opgelopen. Tapen kun je niet alleen toepassen om deze blessure versneld te helen, maar ook om hem te voorkomen. Hans de Bruijn, fysiotherapeut van onder meer Olympische sporters, zweert er bij en legt alle voordelen van het tapen uit.

Λ

In vijf stappen de voeten voelen

In vijf stappen de voeten voelen

Yogadocenten zijn ervan overtuigd dat de voeten de basis zijn. Een gedachte die afkomstig is uit de eeuwenoude yogafilosofie. Net als bij pedicure wordt er ook bij yoga erg groot belang gehecht aan de voet. Want op een wankele fundering kun je niets bouwen. Als je de onderzoeken erop naslaat, blijkt dat half Nederland zijn of haar voeten niet voelt. Een indrukwekkend aantal, met alle (ernstige) gevolgen van dien. Onderstaand een vijf stappenplan voor je cliënten om de opmerkzaamheid van hun voeten te verhogen.