Λ

De voeten van een zwangere vrouw

De voeten van een zwangere vrouw

Voeten hebben veel te verduren tijdens de zwangerschap. Ze moeten allereerst meer gewicht dragen. Maar om de ontwikkeling van de baby en een normale geboorte te kunnen bewerkstelligen, treden er tijdens de zwangerschap ook aanzienlijk veel veranderingen op in de structuur en functie van het lichaam van de zwangere vrouw. Wat kun jij als voetverzorger adviseren aan een zwangere vrouw om te voorkomen dat er tijdens en na de zwangerschap klachten ontstaan aan de banden en spieren? Je leest het in VoetVak+!

Λ

Pedicurecongres 2012

Pedicurecongres 2012

Op 31 maart organiseerde ASWS in het NBC te Nieuwegein een herhaling van het succesvolle programma dat in september 2011 al door honderden pedicures werd bezocht. Het onderwerp: de Simm’s classificatie en de pedicure. Een ‘hot item’, dat enerzijds veel waardering krijgt, maar ook zorgt voor veel discussie in de pedicurewereld. Dagvoorzitter Margreet van Putten, arts/onderzoeker en gespecialiseerd in de preventie van diabetische voetproblemen, gaf een helder inzicht in de diabetische voetproblematiek: anno 2012 heeft ongeveer 1 miljoen Nederlanders diabetes. In VoetVak+ lees het hele verslag.

Λ

365 dagen tenen lezen

365 dagen tenen lezen

Ze zijn razend populair: 365-dagen-projecten. Een jaar lang, iedere dag iets kleins maken. Zo bouw je stapje voor stapje een verzameling op of maak je een groot project af. Tijdens dit creatieve proces enthousiasmeer je anderen, want de bedoeling is dat je je resultaten deelt door erover te bloggen of te twitteren. Een bekend voorbeeld is de succesvolle film Julie & Julia waarin Julie in een jaar alle recepten van Julia Child gaat koken. Massagetherapeut Daniëlle van der Stap uit De Lier is gefascineerd door tenen lezen. Daniëlle koos ervoor om 365 keer tenen te lezen. Op haar site www.365tenen.blogspot.com analyseert ze dagelijks een foto van een paar voeten.

Λ

Verruim je handel

Verruim je handel

Is het momenteel wat rustiger in de praktijk? Geen paniek. Het is goed om zo nu en dan eens stil te staan bij het wel en wee van je praktijk. Noem het een moment van bezinning. Daar leent een economische recessie zich uitstekend voor. Denk eens rustig na over wat je allemaal zou kunnen en vooral zou willen ondernemen om je omzet te vergroten. Want als het met pedicuren alleen niet meer lukt, is het tijd om iets nieuws te bedenken dat je hiermee kunt combineren. VoetVak+ helpt je op weg om één of meer opties te overwegen die de moeite van een nadere verkenning waard zijn.

Λ

Knappe klaprozen

Knappe klaprozen

Aan de klaproos zijn allerlei verhalen verbonden. Vroeger dacht men dat de plant groeide op de plaats waar iemand vermoord was. Het bloed zou de bloembladen oranjerood kleuren. Klaprozen komen namelijk veel voor na veldslagen. In werkelijkheid kiemen klaprooszaden goed in net omgewoelde grond, zoals op de slagvelden van Verdun. In Groot-Brittannië is de klaproos daarom uitgegroeid tot symbool van de Eerste Wereldoorlog en álle gesneuvelde soldaten. Rond 11 november, Poppy Day, dragen Britse politici een papieren klaproos op hun revers. De klaprozen die Sija Versluis gebruikte voor dit juni-design zijn ook van papier. Het zijn water decalls, flinterdunne papieren plaatjes die zelfklevend zijn. Sija laat je in deze step-by-step precies zien hoe!

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Jeannet: (Onder)bouwen
Reportage: Pedicuren in een sportschool
Terugblik: Vakbeurs Totale Voetverzorging 2012
Podologie: Tendinopathie van de peroneusspieren (slot)
Methode: Voetspecialist Mida Schutte (slot)
Dermatologie: Necrobiosis lipoidica
Therapie: Situs Inversus
Starters: Dina Essalehy in Wellness Garden
Commercieel: De markt actief bewerken
Schoenen: Zomerse wiebeltenen
Voetverwennerij: Limoen
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: Cyber Clean for Inside Shoe

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 3 juli.