Λ

Medisch pedicures naar de Tweede Kamer

Medisch pedicures naar de Tweede Kamer

Op 9 februari reisde een aantal medisch pedicures naar Den Haag om daar een petitie aan te bieden. Het aanbieden van dit verzoek was een gezamenlijke kreet om erkenning voor deze beroepsgroep te krijgen. En dat kan volgens deze pedicures alleen door het verkrijgen van een BIG-registratie voor Medisch Pedicure. Een BIG-registratie verleent duidelijkheid over de bevoegdheid van de zorgverlener. Zolang dit niet wettelijk is vastgelegd, grijpen de medisch pedicures mis als het om de verdeling van zorgtaken en de daarbij behorende vergoedingen van de zorgverzekeraars gaat. VoetVak+ zocht deze vijf dames op en hoorde de motivatie achter het gesprek dat zij voerden met Renske Leijten, lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer.

Λ

Vakbeurs Totale Voetverzorging 2012

Vakbeurs Totale Voetverzorging 2012

De Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV) wordt dit jaar op 21 en 22 april voor de 19e keer gehouden. Nieuw dit jaar is de locatie waar deze beurs wordt gehouden: de Americahal in Apeldoorn. In 1994 werd voor het eerst een Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging gehouden in de evenementenzaal van het hotel-restaurant Van der Valk in Tiel. In 2002 kwam er een eind aan deze locatie door het instorten van het dak van de hal. Organisator ASWS moest de vakbeurs toen overhaast verhuizen naar een nieuwe locatie. Dit werd de Rijnhal in Arnhem. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de stichting Rijnhal haar faillissement moest aanvragen en ASWS moest opnieuw snel op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd op tijd gevonden in de Americahal in Apeldoorn. Inmiddels heeft ASWS al een creatieve vakbeurs in de Americahal georganiseerd en de beursmanager stelt vast: Tiel was groot, Arnhem was groter maar de Americahal is groots. De exposanten en hun producten komen hier echt tot hun recht.

Λ

Moedervlekken

Moedervlekken

Moedervlekken, oftewel naevus naevocellularis (naevus = moedervlek) zijn goedaardige opeenhopingen in de huid van cellen die pigment kunnen vormen, de zogenaamde melanocyten. Het aantal melanocyten en de mate waarin deze cellen pigment produceren bepalen uiteindelijk de kleur van de moedervlek. Ondanks dat moedervlekken goedaardig en niet besmettelijk zijn en over het algemeen niet behandeld hoeven te worden, is het toch belangrijk deze in bepaalde gevallen in de gaten te houden. In VoetVak+ lees je het hele achtergrondverhaal.

Λ

Op andere wijze rugklachten voorkomen

Op andere wijze rugklachten voorkomen

Professionals in de voetverzorging lopen een verhoogde kans op rugklachten. Wat kan hier preventief aan gedaan worden? Er zijn verschillende mogelijkheden, zo blijkt. Variërend van voor de hand liggende maatregelen tot verrassende vormen van preventie. Zelfs als de klachten acuut optreden, is meer mogelijk dan je denkt!

Λ

Schip ahoy! Niet alleen voor op de boot

Schip ahoy! Niet alleen voor op de boot

Met de nieuwste trend voor deze zomer ga je zeker niet de boot in: zowel voor dames als voor heren is er een uitgebreide keuze in schoenen waarmee je zo het dek op kunt, maar waar je ook in je praktijk mee uit de voeten kunt. Het is alsof de schoenontwerpers zich ‘en masse’ hebben laten inspireren door de zee, zo enorm veel keus is er dit seizoen aan bootschoenen. Kijk en laat je inspireren; alle hens aan dek!

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Jeannet: Een pluim voor de stagiair
Reportage: Henry Visser en Maria Smeets uit het Belgische Lafelt-Riemst
Standhouders beurs: Wie staat waar in Apeldoorn
Noviteiten: Wat er allemaal te zien en uit te proberen in de Americahal
Podologie: Tendinopathie van de peroneusspieren (I)
Dermatologie: Stucco keratosis
Therapie: Weer lopend de deur uit na verkramping in de onderrug
Methode: Voetspecialist Mida Schutte (III)
Crisis: Boor nieuwe doelgroepen aan!
Starters: Myrthe Naomi Noorlander uit Veenendaal
Commercieel: Bepaling van prijs
Decoratief: Lente in lila
Voetverwennerij: Citroen
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: Konad Nail Stamp

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 22 mei.