Λ

Jaarcongres voor de Podologie

Jaarcongres voor de Podologie

Op 21 november 2011 werd voor de twaalfde keer het jaarcongres voor de Podologie gehouden in het Congres en Partycentrum Papendal te Arnhem. Het congres was ook dit jaar georganiseerd door Stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie). Het programma omvatte minder plenaire zittingen en meer workshops en werd voor de zesde keer aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Johan Blaazer. In VoetVak+ lees je het uitgebreide verslag van het congres, de lezingen en de workshops!

Λ

Hepatitis B

Hepatitis B

In de code van de voetverzorging staat dat pedicures zich beter kunt laten vaccineren tegen het hepatitis B virus. Veel voetverzorgers vinden dat onnodig. Deze mening is vaak voortgekomen uit onwetendheid voor de gevolgen, voor wat er kan gebeuren als men besmet raakt met het hepatitis B-virus. Dit artikel is niet bedoeld om je schrik aan te jagen, maar alleen bedoeld om jou als voetverzorger weer even alert en bewust te maken van de risico’s die het beroep met zich meebrengt. Het motto blijft: voorkomen is beter dan genezen!

Λ

Pinnen in de praktijk

Pinnen in de praktijk

Voor veel consumenten is het de normaalste zaak van de wereld om te pinnen. Ze gaan de deur uit zonder te controleren of ze genoeg geld bij zich hebben en verwachten dat betalen met een pinpas gewoon kan, ook na een bezoek aan de pedicure. Toch is pinnen in de voetverzorgingsbranche nog niet ingeburgerd. Een gemiste kans want pinnen is prettiger voor de cliënten en voor jouw veiligheid. Bovendien is het goed voor de omzet. De cijfers liegen er niet om. In Nederland zijn 270.000 betaalautomaten actief. De laatste jaren stappen jaarlijks meer dan 10.000 ondernemers over op pinnen. Daarom: pinnen wel of niet in jouw praktijk?

Λ

Nagelknipsels gewild voor onderzoek

Nagelknipsels gewild voor onderzoek

Sla een krant open, surf op het internet of zet een tv aan: goede kans dat je wordt geconfronteerd met nieuws over ziekte en gezondheid. Met de toenemende vergrijzing lijkt de aandacht voor dit thema alleen maar toe te nemen. Is er iets ontdekt dat de kans op bijvoorbeeld kanker verkleint of juist vergroot? Dan is dat overal te lezen en te horen. Maar zonder dat je het waarschijnlijk weet, liggen in sommige gevallen teennagelknipsels ten grondslag aan de nieuw vergaarde kennis. Dagelijks gooien voetverzorgers ontelbare nagelknipsels weg. Opgeruimd staat netjes. Maar geloof het of niet: sommige wetenschappers kijken heel anders aan tegen teennagelknipsels. Ze verzamelen de knipsels met zorg, maken deze schoon en laten ze vervolgens via een kostbare procedure doormeten op de aanwezigheid van bijvoorbeeld het mineraal selenium. In VoetVak+ lees je het opmerkelijke verhaal.

Λ

Tarief omlaag? Denk omhoog!

Tarief omlaag? Denk omhoog!

Eurocrisis? Recessie? Economische tegenslag? Hoe je het ook typeert of benoemt: het doet pijn in de portemonnee. De hand van de consument dreigt op de knip te gaan, waarbij het eerst wordt beknibbeld op niet noodzakelijke uitgaven. En daar zou die pedicurebehandeling ook wel eens toe kunnen behoren. Wat te doen: jezelf voorbereiden op een onvermijdelijk verlies van klandizie? Of met alle kracht tegen de wind in fietsen? In VoetVak+ een hoop stof tot nadenken...

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Jeannet: Crisis
Reportage: Esther Grobbé
Podologie: Analyse van het looppatroon bij diabetespatiënten
Methode: Voetspecialist Mida Schutte
Dermatologie: Wintertenen
Therapie: Schimmelnagel
Commercieel: Marketingplan (III)
Seniorenmarketing: Zeven manieren
Starters: Pedicure Schouwen
Schoenen: Warm, warmer, warmst!
Decoratief: Vlechtmotief
Ervaringen: De verzorgde voet
Voetverwennerij: Lemongrass
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 3 maart.