Λ

Therapeutische voetreflexologie

Therapeutische voetreflexologie

In Philea Resort & Spa in Melaka, Maleisië, is het heerlijk toeven. Van een heerlijke voetreflexmassage in de Tanjung Wellness Spa knap je weer helemaal op. Deze therapeutische voetreflexmassage wordt gegeven door de Maleisische Adryana Linsin. Zij heeft op Sabah, een van de Maleisische provincies op Borneo, les gehad op de Rozsall Beauty Academy. Na het behalen van haar diploma’s werkt ze nu met veel plezier in de spa van het vijf sterren resort. Voetmassages geeft ze veel, net als stevige therapeutische lichaamsmassages. In VoetVak+ een uitgebreid verslag van deze heerlijke massage.

Λ

Communiceren over slecht nieuws

Communiceren over slecht nieuws

Elke onderneming kent hoogtepunten en dieptepunten. Bij hoogtepunten, zoals het winnen van een vakprijs, verspreid je het goede nieuws snel via alle mogelijke media. Slecht nieuws is niet goed voor je imago. Je bent wellicht geneigd om dat niet te communiceren. Toch moet je dat wel doen. Geheimzinnigheid voedt namelijk het geruchtencircuit. En geruchten zijn vaak nog negatiever dan de waarheid. Hoe doe je dat op een goede manier? VoetVak+ geeft je tips voor communicatie in slechte tijden aan de hand van een fictief voorbeeld.

Λ

Marketingplan (I)

Marketingplan (I)

Ondernemen begint met een goed idee. Met iets dat je misschien al lang wilt. Maar je bent er nooit aan toegekomen om het uit te voeren. Soms is het goed om eens te kijken hoe de ontwikkelingen zich hebben voltrokken in een andere branche. Daniël Kruizinga laat in de komende uitgaven van VoetVak+ in een stappenplan zien hoe een marketingplan tot stand komt. In deze uitgave deel I.

Λ

Feestdesign

Feestdesign

Bij een feest horen bloemen. Bij het kerstfeest horen opvallende bloemen. Grote boeketten met veel goud en rood erin. Ook op de teennagels! Anderhalf jaar geleden liet Sija in VoetVak+ (nummer 4 uit 2010) het ontwerp ‘Cherries & Berries’ zien. Een zomerse print met veelkleurige bolletjes op een zwarte achtergrond. Voor dit kerstontwerp gebruikt Sija dezelfde spectaculaire methode. Sija: “Ik heb deze techniek geleerd van de Oekraïense Natalia Yakubchuk. Het ziet er moeilijk uit, maar omdat je éérst de kleuren aanbrengt en daarna met zwarte verf het motief tekent, is het eigenlijk vrij gemakkelijk. Echt een snelle methode voor de drukke decembermaand”.

Λ

Hoge hakken zonder zorgen

Hoge hakken zonder zorgen

Hoge hakken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In een eerder verschenen artikel van Hans van Geenen met de toepasselijke titel Hoge Hakken, geeft hij tips over hoe, ondanks het dragen van hoge hakken, bij het lopen toch een zekere mate van comfort kan worden bereikt. Met veel plezier ging de redactie van VoetVak+ op zoek naar hooggehakte schoenen die toch nog enigszins comfortabel te dragen zijn.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Voetnoot: Jaaroverzicht
Reportage: Torkia Pengel uit Rotterdam
Pedicure: Voetverzorging en geplande operaties
Dermatologie: Droge hielen
Podologie: Hoge hakken (II)
Knowhow: Fantoompijn
Portret: José Laret uit Utrecht
Therapie: Overgangsklachten
Starters: Jacqueline en Judith Vaes uit Middelburg
Buitenland: Footfetish in Nepal
Schoeiselogie: Elk voettype een eigen schoen (II)
Voetverwennerij: Tijm
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: SpaRitual Sole Mate Hydrating Moisture Balm

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 24 januari.