Λ

Transpiratie en zweetvoeten

Transpiratie en zweetvoeten

Transpireren is heel normaal, zeker als het lichaam extra ingespannen wordt. Bij het transpireren wordt vocht uitgescheiden dat geproduceerd wordt door de zweetkliertjes van het lichaam. Eigenlijk zweet men de gehele dag, dit is nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Zweetklieren zitten over de hele huid. Er kunnen twee soorten zweetklieren onderscheiden worden: eccriene zweetklieren en apocriene klieren. Deze laatste zitten niet in het gehele lichaam, maar alleen in de oksels, rond de anus en de tepels. Deze klieren produceren de welbekende en vaak ongewenste zweetlucht. In deze uitgave van VoetVak+ vertel Anja van Zoggel welk advies je als voetverzorger mee kunt geven aan cliënten met zweetvoeten.

Λ

Vakbeurs Pedicure 2011

Vakbeurs Pedicure 2011

Op 8 en 9 oktober vond in Ahoy Rotterdam de 9e Vakbeurs Pedicure plaats. De redactie van VoetVak+ ging bij verschillende stands langs en was blij verrast door de gezellige sfeer en interessante wetenswaardigheden. Het was natuurlijk oppassen geblazen met het lopen over de beurs; de bezoekers hadden namelijk niet alleen hun man meegenomen om de aankopen te dragen, maar ook grote trolleys. Dat weerhield ons er niet van om een uitgebreid bezoek te brengen aan de stands van verschillende leveranciers en daarvan voor jou verslag uit te brengen.

Λ

Zwangere vrouwen en voetverzorging

Zwangere vrouwen en voetverzorging

Voetverzorging is geen luxe, maar noodzaak tijdens de zwangerschap. Omdat zwangere vrouwen zwaarder worden, moeten hun voeten meer gewicht dragen. Dat zorgt onder andere voor toename van eelt. Het lichaam van een zwangere vrouw houdt meer vocht vast, dat kan voor dikke voeten zorgen. Door de bolle buik vinden veel zwangere vrouwen het in de laatste maanden lastig hun eigen nagels te knippen. Terwijl dat juist extra vaak zou moeten, want de nagels groeien dikwijls harder en zijn sterker. In deze VoetVak+ aandacht voor hoe je zwangere vrouwen het prettigst behandelt hoe houd je hen als cliënt als de baby er eenmaal is?

Λ

Ambachtelijk schoenmaken

Ambachtelijk schoenmaken

Ben je handig en creatief en zijn voeten en schoenen jouw hobby, dan is er een leuke cursus waarin je leert hoe verschillende soorten schoeisel op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Van pump tot laars, alles wordt onderwezen. Zo leer je patroontekenen en zolen en hakken maken. Zo kun je klanten mooie, bijzondere en op maat gemaakte stappers aanbieden. En ook in het materiaal is keuze zat: slangen-, krokodillen-, of gewoon zacht runderleer. Met natuurlijk aandacht voor veters, stiksel en garen. Je leest het in VoetVak+!

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Voetnoot: Klachten
Reportage: Regina van der Duijn uit Haarlem
Dermatologie: Erythema Nodosum
Podologie: Hoge hakken (I)
Knowhow: Voetthermometer ter voorkoming van Mellitus ulcera
Commercieel: Met een plan het nieuwe jaar in
Therapie: Een beetje hulp om te relaxen
Congres: Voetcongres 2011
Starters: Barbara Hooftman uit Grijpskerke
Schoeiselogie: Elk voettype een eigen schoen
Decoratief: Herfstbladeren
Schoenen: Tasje erbij?
Voetverwennerij: Spijklavendel
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: Wellvet Hydro Balm van Catherine Nails

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 12 december.