Λ

Wim Wientjens

Wim Wientjens

Wim Wientjens heeft al zestig jaar diabetes en sinds 2005 de complicatie Charcot voet. Dat maakt hem ervaringsdeskundige bij uitstek voor een lezing over ‘Living with foot complications’ op het symposium The Diabetic Foot. Wim hield echter geen treurig verhaal over pijn en ongemakken. Hij sprak juist optimistisch over de rechten en verantwoordelijkheden van mensen met diabetes. In deze uitgave van VoetVak+ een interessant verhaal over leven met diabetes: rechten en plichten.

Λ

Overzicht scholing voor voetverzorgers

Overzicht scholing voor voetverzorgers

In deze VoetVak+ besteden we veel aandacht aan scholing. Om je een uitgebreid beeld te geven van de verschillende opleiders op het vlak van voetverzorging - in de breedste zin van het woord - geven wij in deze uitgave een volledig overzicht van de verschillende opleiders. Verdeeld over het hele land, met een omschrijving van het aanbod, telefoonnummer en de websites. Kijk dus snel verder…

Λ

Erysipelas

Erysipelas

Erysipelas is een acute ontsteking van de huid. Synoniemen voor erysipelas zijn belroos en wondroos. Het is een aparte vorm van cellulitis, dat in de vorige editie van VoetVak+ is beschreven. Erysipelas (wondroos) wordt bijna altijd wordt veroorzaakt door een bepaald soort bacteriën, namelijk groep A streptokokken. Erysipelas kan in alle huidgebieden ontstaan, maar het treedt het meest op aan de benen. Andere voorkeurslokalisaties zijn de armen en het gezicht. Roel Genders, dermatoloog, vertelt alles over deze aandoening.

Λ

Ennesse

Ennesse

Groothandel Ennesse in Roosendaal biedt voetverzorgers niet alleen een royaal assortiment aan producten, maar ook cursussen om accreditatiepunten te verzamelen, persoonlijke aandacht en de praktijkervaring van eigenaar Nannette Slings. De groothandel is voortgekomen uit de persoonlijke werkervaring van Nannette. De nu 46-jarige Roosendaalse begon haar loopbaan namelijk als managementassistent bij diverse groothandels tot ze achttien jaar geleden het vak van sportmasseur leerde. Ze zei haar baan op en startte een eigen praktijk. Na de millenniumwisseling voegde ze daar de voetverzorging aan toe. Een werkweek van vier en een halve dag en drie avonden, gevuld met sportmassage en voetverzorging, was het resultaat. Voor VoetVak+ vertel Nanette graag haar verhaal.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Voetnoot: Messcherp
Reportage: Carina Raben uit Doetinchem
Pedicure: Bang voor de pedicure
Profiel: Amice Opleidingscentrum
Profiel: ProSom Opleidingen, School voor Voetreflexologie en Imko College
Profiel: Gelders Opleidingsinstituut
Podologie: Tendinopathie van de achillespees (II)
Commercieel: De marketingmix als marktinstrument
Therapie: Antistressbehandeling via de voeten
Starters: Betsie Gasseling uit Didam
Schoeiselogie: Webshop geen alternatief
Decoratief: Over de top naar de toppers
Schoenen: Op vakantie
Voetverwennerij: Calendula
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: Laguna set van Mey Liang

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 21 september 2011.