Λ

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk

Iedere pedicure weet dat hygiëne een belangrijke factor is. Pas wanneer er hygiënisch te werk wordt gegaan en cliënten dat ook kunnen waarnemen, mag er gezegd worden dat we serieus met het beroep bezig zijn en professioneel werken. Om jezelf en je cliënten te beschermen tegen ziekteverwekkende micro-organismen en virussen is het elke dag weer noodzakelijk om hygiënisch te werk te gaan. Dit klinkt logisch, maar toch worden soms belangrijke punten vergeten of uit gemakzucht overgeslagen. Daarnaast veranderen soms ook de regels over (reinigings)producten die wel of niet meer gebruikt mogen worden. Om het geheugen nog eens op te frissen of gewoon als kleine check voor je praktijk, zal Anja van Zoggel in Voetvak+ nog eens de basis van het beroep pedicure toelichten: hygiëne.

Λ

Kennisuitwisseling op symposium Diabetic Foot

Kennisuitwisseling op symposium Diabetic Foot

Wereldwijd lijden 300 miljoen mensen aan diabetes. Het is een ziekte met veel verschillende complicaties. De gevolgen voor de voeten zoals gevoelloosheid, circulatiestoornissen en slecht helende wonden, zijn lastig te behandelen, duur en kunnen mogelijk tot voetamputatie leiden. Toch zijn de voetproblemen van alle diabetescomplicaties waarschijnlijk het makkelijkst te voorkomen door voorlichting en verzorging. Daarom is er Diabetic Foot: een gespecialiseerd, internationaal symposium over het voorkomen, verzorgen en genezen van de diabetische voet. VoetVak+ was erbij en maakte verslag van de interessante lezingen die op het programma stonden.

Λ

Voetverzorging bij olifanten

Voetverzorging bij olifanten

VoetVak+ besloot eens buiten de reguliere voetverzorgingspraktijk te kijken en ging op zoek naar de verzorgers van bijzondere ‘onderdanen’. Tijdens die zoektocht kwam de redactie terecht bij de verzorgers van de olifanten in Dierenpark Emmen. Zij zorgen ervoor dat de poten van deze bijzondere dieren gezond zijn en blijven zodat deze het gewicht van soms wel zeven ton kunnen dragen. Lees dus snel meer…

Λ

Janny Janssen

Janny Janssen

Jarenlang combineerde Janny Janssen twee banen. Ze was zowel actief in de wijkverpleging als in de pedicurepraktijk aan huis in het Limburgse Helden. Op een gegeven moment was haar gezin drie kinderen rijk en moest er een keuze worden gemaakt tussen de twee banen. Destijds koos ze voor de wijkverpleging omdat ze met die baan werk en gezin beter kon combineren. Nu haar jongste zoon naar de peuterspeelzaal gaat heeft Janny het pedicuren weer opgepakt en is ze druk met het opbouwen van haar praktijk. In VoetVak+ lees je hoe Janny dit deed en waarom de klik met mensen zo belangrijk is.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Voetnoot: Tarieven
Reportage: Anita Lindenkamp uit Amsterdam
Dermatologie: Cellulitis
Podologie: Tendinopathie van de achillespees (I)
Behandeling: Triggerpoints in de voetverzorging (II)
Therapie: De lange tenen van Reiniera
Commercieel: De sterkte- en zwakteanalyse van uw praktijk
Schoeiselogie: Altijd een passok
Schoenen: Niets zo veranderlijk als het weer
Decoratief: Met stip op één
Voetverwennerij: Mimosa
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+: Dermonal Pakketten van SKW Medical

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 1 augustus 2011.