Λ

PedicureCongres 2011 en VTV

PedicureCongres 2011 en VTV

Op 10 september aanstaande zal het PedicureCongres 2011 worden gehouden in het NBC in Nieuwegein. Tijdens het PedicureCongres worden adviezen gegeven over de Simm's classificatie en wordt veel casuïstiek besproken. Onder leiding van dagvoorzitter Margreet van Putten, zullen verschillende sprekers op dit onderwerp ingaan. Een congres wat je dus niet mag missen! Op 15, 16 en 17 april werd weer de jaarlijkse Vakbeurs Totale Voetverzorging in de Rijnhallen in Arnhem gehouden. Er kwamen veel, maar toch 9 procent minder voetverzorgers dan vorig jaar naar de beurs om te kijken wat de ruim 60 verschillende exposanten dit jaar te bieden hadden. Evenals voorgaande jaren werd deze beurs georganiseerd door beursorganisator ASWS. VoetVak+ was aanwezig op deze beurs en brengt hiervan verslag uit.

Λ

Jeannet Ubbink uit Bredevoort

Jeannet Ubbink uit Bredevoort

Jeannet Ubbink is bij veel voetverzorgers bekend als bestuurslid van ProVoet, met Ondernemerschap als portefeuille. Naast haar werk voor ProVoet heeft Jeannet een eigen zaak: Foot & Body, een praktijk voor voet- en schoonheidsverzorging. VoetVak+ ging langs bij Jeannet in Bredevoort en sprak met haar over haar gevarieerde werkzaamheden.

Λ

Voetverzorger kom tevoorschijn!

Voetverzorger kom tevoorschijn!

In de vorige aflevering van Commercieel werd stilgestaan bij het Structuurrapport Pedicures 2009. Hieruit bleek dat bijna driekwart van de cliënten van de voetverzorgers vrouw is en ouder dan 40 jaar. Dat betekent dat er nog een enorme markt aangeboord kan worden die bestaat uit mannen, vrouwen jonger dan 40 jaar. Daniël Kruizinga geeft in deze editie van VoetVak+ tips en adviezen hoe die markt aangesproken kan worden.

Λ

VoetKata

VoetKata

Aanraken is noodzakelijk voor de gezondheid. En wie masseert, doet zinvol werk: je verdient je brood terwijl dat wat je doet ook nog iets betekent voor een ander. Dat zijn de belangrijkste speerpunten van TouchPro. Rob’n Cappel, directeur en senior trainer van On Site Massage Nederland en van TouchPro Europe vertelt enthousiast over de VoetKata: “Hiermee werk je preventief en kun je klachten voorkomen.” In Voetvak+ meer over deze interessante methode.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat je deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Anekdote: Reddende engel
Voetnoot: Donkere huid
Pedicure: Artritis psoriatica
Dermatologie: Pyoderma gangrenosum
Podologie: Biomechanische standsafwijkingen (II)
Therapie: Zwanger via de voeten
Starters: Karina Polfliet uit Castricum
Workshop: Pedicurefrezen
Schoenen: Eindelijk voorjaar!
Schoeiselogie: Materiaalherkenning
Praktijk: Weldadige voetbaden
Voetverwennerij: Ylang-ylang
Decoratief: Hoefijzers voor geluk
Productnieuws: Nieuwe producten op de pedicuremarkt
Cadeautje van VoetVak+ 

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 16 juni 2011.