Λ

Psoriasis

Psoriasis

In elke voetverzorgingspraktijk komen cliënten met de huidziekte psoriasis. Alleen al in Nederland hebben zo’n 350.000 mensen deze ziekte. Psoriasis kan voorkomen op alle delen van de huid en het kan zich op alle leeftijden openbaren. Als een ouder psoriasis heeft, hebben de kinderen meer kans om dit te krijgen. Er wordt dan ook veel onderzoek gedaan naar de genetische factoren. In dit eerste deel over psoriasis gaan we in op de verschillende vormen.

Λ

De Nationale Pedicurebon

De Nationale Pedicurebon

De Nationale Pedicurebon is een bon van dertig euro die consumenten bij iedere aangesloten voetverzorgingspraktijk in Nederland kunnen besteden. Sandra Gentenaar en Tim Driessen zijn de drijvende krachten achter het idee van deze bon. Ze willen hiermee het voetverzorgingsvak een extra stimulans geven. Het concept is eenvoudig: in de webshop www.denationalepedicurebon.nl kan de consument een cadeaubon van €30 kopen. De bon kan vervolgens worden ingewisseld bij alle aangesloten voetverzorgers in Nederland. Lees meer over dit initiatief in het aankomende nummer van VoetVak+.

Λ

Voetverzorging en massage in evenwicht

Voetverzorging en massage in evenwicht

Bij Pedi-Balance in Veldhoven combineert Miriam Dekkers succesvol voetverzorging met het geven van massages. In augustus 2010 opende zij een groot, vrijstaand bedrijfspand. Om het groeiende aantal klanten te behandelen, zijn nu drie voetverzorgers actief. De 47-jarige Miriam besteedt haar werkweek voor de helft aan voetverzorging en de andere helft aan het geven van massages. Vanuit haar holistische visie ontwikkelde zij zich in zeven jaar tijd van pedicure tot natuurgeneeskundig therapeute: "Waarbij de voeten de basis vormen, ook wanneer ik consulten en massages geef."

Λ

Op het randje

Op het randje

Hollandse prints zijn razend populair. Iedere maand is er wel een woonblad met een Hollandse sfeerreportage. Een trendy merk als Blond Amsterdam bracht de folkloristische motieven van Delfts-blauwe tegels weer terug in de mode. Nu zijn ze overal te zien: van fietstassen tot keukentextiel, van koffiekopjes tot laptopsleeves. Wat zijn de basisingrediënten? De heldere kleuren van de Nederlandse vlag: rood, wit en blauw, soms met een toefje groen of oranje en Hollandse symbolen zoals bloemen, koeien, grachtenpanden en molens. Daarnaast zien we duidelijke grafische patronen: ruiten, stipjes en lijnen. Allemaal elementen waarmee je ook een mooie nail art print kunt maken. In VoetVak+ lees je hoe je stap voor stap deze oer-Hollandse print maakt.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat u deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en wetenswaardigheden
Voetnoot: Veiligheid
Reportage: Pedi-Balance in Veldhoven
Pedicure: Psoriasis (I)
Collegiaal: Samenwerkende pedicures
Praktijk: Voetklachten bij Chiari, syringobulbie en syringomyelie
Initiatief: De Nationale Pedicurebon
Dermatologie: Mycetoom
Knowhow: Voet- en enkelblessures bij golfers (II)
Podologie: Biomechanische loopstoornissen (II)
Commercieel: Marketing in de pedicurepraktijk
Gezondheid: Contactallergie (I)
Therapie: Sturen en stimuleren door tenen lezen
Massage: Gevoelsmassage (II)
Starters: Voetstudio Theresa
Schoeiselogie: Sneeuwkettingen
Decoratief: Op het randje
Schoenen: Winter 2011
Voetverwennerij: Salie
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 21 maart 2011.