VoetVak+ 8, december 2010

Credits: Nagels: Mariska Ham
Mey Liang Nails & Cosmetics, tel. 0346-350525, www.meyliang.nl

Λ

Week van de Gastvrijheid

Week van de Gastvrijheid

Het is geen pretje om in het ziekenhuis te verblijven. Maar het kan ook huiselijk zijn in het grote gebouw met de lange gangen. Onder de noemer Welkom/Wel Thuis organiseerde het Martini Ziekenhuis in Groningen daarom begin november de Week van de Gastvrijheid. Een kleine zestig mensen heeft zich opgegeven voor een behandeling op het eigen ziekenhuisbed door de manicure of voetverzorger.

Λ

Gevoelsmassage

Gevoelsmassage

Dit is een massage die met gevoel wordt gegeven: luchtige en lichte grepen kunnen in het begin nodig zijn om rustig contact te maken. Diepe, intensieve en langzame grepen zorgen voor meer ontspanning. "Dat is de ervaring die je als masseur hebt. Iedereen kan wel een trucje uitvoeren en masseren zonder gevoel, maar het wezenlijke contact, daar gaat het om." Zijn cliënt beaamt dat: "Corné voelt precies aan wat er op dat moment nodig is. Na afloop voel ik me altijd als herboren!"

Λ

Starter Renske

Starter Renske

Renske is een ondernemer van nog maar 20 lentes jong. Nadat zij was geslaagd voor de opleiding Pedicure en Schoonheidsverzorging aan het Rijn IJssel College in Arnhem, startte zij al in 2009 haar praktijk Medical Assist Beauty in het Gelderse Gendt. Renske startte aanvankelijk met de VMBO-opleiding Zorg en Welzijn. Door 'snuffelstages' te lopen kwam zij terecht in een schoonheidssalon waar zij kennismaakte met het voetverzorgingsvak. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij haar toekomstdroom, leidster in een kinderdagverblijf, verruilde voor dat van voetverzorger.

Λ

Voetjes op de auto

Voetjes op de auto

Sinds september 2010 rijdt voetverzorgster Mélanie Plasmeijer in haar Fiat 500 met opvallende reclame. Iedereen in Alphen aan de Rijn weet over wie het gaat als je praat over 'die pedicure met haar gele autootje'. Samen met een expert in belettering bedacht Mélanie de kleuren en het ontwerp. De Alphense pedicure krijgt tot nu toe alleen maar leuke reacties. Ze variëren van 'Wat past die auto goed bij jou!' tot 'Wat een snoepig autootje!'

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat u deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Examenstress
Pedicure: Horen, zien en zwijgen
Dermatologie: Chilblain lupus erythematosus
Podologie: Biomechanische loopstoornissen (I)
Commercieel: Fasen in het koopproces
Knowhow: Voet- en enkelblessures bij golfspelers (I)
Therapie: Leren loslaten
Praktijk: Zooltherapie
Schoeiselogie: Goedkoop is duurkoop
Decoratief: Klassiek kerstmotief
Schoenen: Najaar 2010: stoer, warm en comfortabel
Voetverwennerij: Ravintsara
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 7 februari 2011.