Λ

Praktijk Jubeltenen in Voorburg

Praktijk Jubeltenen in Voorburg

Denise Schulze was jarenlang apothekersassistente en ging dat parttime doen toen ze haar eerste kind kreeg. In 2002 besloot ze de opleiding voor voetverzorging te gaan volgen bij Instituut Dangremont in Den Haag. Na het behalen van haar diploma ging zij meteen door voor de Diabetische voet. In het vorige woonhuis startte zij op bescheiden schaal haar praktijk waar zij voornamelijk familie en vrienden behandelde. Tegenwoordig combineert Denise een eigen pedicurepraktijkruimte aan huis met haar beroep als apothekersassistente.

Λ

Vakbeurs Pedicure

Vakbeurs Pedicure

Begin november vindt de Vakbeurs Pedicure plaats. Voor voetverzorgers zijn hier interessante zaken te vinden. VoetVak+ informeert je alvast over de producten en diensten van de diverse standhouders.

Λ

Biomechanische aspecten van het lopen

Biomechanische aspecten van het lopen

In het eerste deel van deze serie keken we naar de anatomie en biomechanica van de voet. Deel twee was gewijd aan de verschillende fasen die een voet doorloopt in de gangcyclus. In dit derde en laatste deel besteden we aandacht aan afwijkingen die op den duur pathologische structuurveranderingen tot gevolg kunnen hebben. Daarnaast komt de loopanalyse om deze ontwikkelingen in een vroeg stadium te kunnen onderkennen aan bod.

Λ

Triggerpoints in de voetverzorging

Triggerpoints in de voetverzorging

Voeten zijn vaak de meest verwaarloosde delen van het menselijk lichaam. Veel mensen hebben dan ook voetklachten. Omdat de meeste mensen worden geboren met gezonde voeten, zijn de meeste voetklachten dus verworven. Voor een effectieve behandeling van voet- en beenklachten, is het van belang om begrip te hebben van wat zich in voeten en benen afspeelt. Veel van de klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie door zogeheten triggerpoints. In dit artikel wordt in algemene zin ingegaan op triggerpointtherapie, waarbij een van de meest voorkomende klachten, het hielspoor, wordt behandeld.

Λ

Pedicure Karin Visser

Pedicure Karin Visser

Karin Visser behaalde twintig jaar gelden haar pedicurediploma, maar opende pas vorig jaar haar praktijk. Een herintreedster die het vak nooit heeft losgelaten, maar er nu pas voor heeft durven kiezen. Haar praktijk bevindt zich op de begane grond en is via een mooie tuin ook toegankelijk voor rolstoelen. Dat Karin zelf tieners in huis heeft, verklaart wellicht het feit dat zij zeer geïnteresseerd is in het behandelen van deze jeugdige cliëntengroep.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat u deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Omzetvergroting
Pedicure: huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen wratten
Dermatologie: Panniculitis
Praktijk: Casuïstiek van een houdingsstoornis
Visie: HAM-code versus ethiek
Portret: Bep van Leeuwen
Commercieel: Consumentengedrag
Schoeiselogie: Communicatie
Schoenen: Schoenentrends 2011
Decoratief: Mozaïek van kleur en stijl
Voetverwennerij: Helicryse
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 13 december 2010.