Λ

In Balans Heesselt

In Balans Heesselt

Wim van Oord is een van de weinige mannelijke voetverzorgers in Nederland. Maar hij is eraan gewend om pionier te zijn, want rond 1970 was hij dat ook als verpleegkundige. Zes jaar geleden startte hij als 53-jarige zijn praktijk In Balans in Heesselt. “In balans zijn is voor mij heel belangrijk. Zo heeft een verkeerde voetstand, of pakweg een blaar onder je voet, invloed op het hele lichaam. Je kunt er bij wijze van spreken hoofdpijn van krijgen,” aldus deze bijzondere voetverzorger.

Λ

Najaarsbeurzen

Najaarsbeurzen

September en oktober is weer de periode van de grote beautybeurzen. Ook voor de pedicure is hier het nodige interessants te vinden. VoetVak+ blikt vooruit op Professional Beauty & Wellness in Kortrijk, Beauty Salon dimensions in Utrecht en Estetika Herfst in Brussel. Voor laatstgenoemde beurs kunnen abonnees een gratis reductiekaart aanvragen.

Λ

Biomechanische aspecten van het lopen

Biomechanische aspecten van het lopen

Na in het eerste deel te hebben gekeken naar de anatomie en de biomechanica van de voet, wordt in dit tweede deel van Podologie gekeken naar de verschillende fasen die een voet doorloopt in de gangcyclus. De gangcyclus wordt verdeeld in een stand- en een zwaaifase. In de standfase is de voet in contact met de grond, in de zwaaifase zwaait hij voorwaarts. Hier komt een heel mechanisme aan te pas!

Λ

Diabetes mellitus

Diabetes mellitus

Haar huisarts kan het nog niet helemaal begrijpen: niet een specialist in het ziekenhuis, maar wellness coach Jacqueline Theelen bracht de diabetes mellitus van een van haar cliënten terug naar een acceptabele waarde: van 13 tot 15 mmol per liter naar nu gemiddeld 8. Zij bereikte dit met voetreflexologie!

Λ

French Tips

French Tips

Voor iedereen die met French pedicure begint is het moeilijk om op alle nagels de witte rand (French) gelijk te maken en de French met gel, acryl of lak er strak op te zetten. Sija Versluis testte een nieuw systeem om met minimale inspanning superstrakke French pedicure te maken. Het resultaat mag gezien worden!

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat u deze keer in de wacht kunt slepen!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Afspraken
Najaarsbeurzen: Lekker snuffelen…
Pedicure: huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen zweetvoeten
Reportage: Wim van Oord, een bijzondere voetverzorger
Knowhow: Valpreventie bij ouderen
Visie: Pedicure, quo vadis?
Podologie: Biomechanische aspecten van het lopen (II)
Dermatologie: Lipoedeem
Praktijk: Voetklachten bij diabetische neuropathie
Reclame: Wat wel en niet mag (II)
Therapie: Verminderde diabetes door voetbehandelingen
Gezondheid: Overgewicht en bewegen
Starters: Medisch pedicure in Beautysalon Vitality
Bedrijfsportret: Voet & Zorg
Decoratief: French Tips
Schoeiselogie: Is er toekomst voor kinderschoenen?
Schoenen: Herfst 2010
Voetverwennerij: Pepermunt
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 25 oktober 2010.