Λ

Walk-in pedicure

Walk-in pedicure

Het is acht jaar geleden als Judith van der Linde besluit een eigen zaak te beginnen. Ze wil ondernemen in plaats van op drie hoog achter de voeten van haar klanten behandelen. Sterker nog: ze wil het vak pedicure dichter bij de mensen brengen. En hoe kan dat beter dan met De Voetenwinkel in de Zijlstraat, een drukke winkelstraat in Haarlem?

Λ

Biomechanische aspecten van het lopen

Biomechanische aspecten van het lopen

Aan de voeten worden meer eisen gesteld dan alleen het dragen van gewicht. Zo moeten zij voldoende flexibel zijn om als schokbreker te fungeren en zich aan te kunnen passen aan verschillende houdingen en schuine grondvlakken. Bij het staan moet de voet als een stabiele basis kunnen functioneren, terwijl de voet bij de voortbeweging dient te veranderen in een stijve hefboom. In dit eerste deel van deze driedelige serie gaan we in op de anatomie en biomechanica van de voet.

Λ

Reclame: wat wel en niet mag

Reclame is een fenomeen dat we allemaal kennen. Sinds we kunnen schrijven en lezen, beïnvloedt reclame ons gedrag en onze mening. Als u een dagblad of een tijdschrift leest, wordt u onbewust geconfronteerd met reclame. Uit onderzoek is gebleken dat een mens per dag zo’n 1200 tot 1500 informatieprikkels, waaronder reclame, te verwerken krijgt. Wat maakt nu een goede reclame en waar liggen de grenzen? U leest het in dit nummer van VoetVak+.

Λ

Leerzaam

Leerzaam

Een dag lang een zaal vol pedicures vermaken op leerzame en aangename wijze. Het is een behoorlijke uitdaging, maar Ineke ter Harmsel-Ramenman nam ‘m van harte aan. Ze organiseerde vanuit ProSom Opleidingen haar eerste symposium en kon aan het eind terugkijken op een waardevolle en gewaardeerde dag. Lees in dit nummer van VoetVak+ een uitgebreid verslag van deze leerzame dag.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Leeftijden
Pedicure: Huis- tuin en keukenmiddeltjes
Dermatologie: Kruipworm
Podologie: Biomechanische aspecten van het lopen
Therapie: Theelen ontvangt pubers
Commercieel: Reclame: wat wel en niet mag
Knowhow: Valpreventie bij ouderen (II)
Starters: Voetverzorging Wieneke Pingen
Bedrijfsportret: Voetenhobby loopt uit de hand
Branche: Verzekeraars en vergoedingen
Achtergrond: Het echte blote voetengevoel
Schoenen: Winterhakken en sporttenen
Decoratief: Decoreren met decals
Schoeiselogie: Naar school op nieuwe schoenen
Voetverwennerij: Jasmijn
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 9 september 2010.