Λ

Kamer Orthopedie

Kamer Orthopedie

De vaste lezers van VoetVak+ hebben inmiddels ontelbaar veel kunnen lezen over voetbehandelingen, -aandoeningen, -producten, -cursussen of -beurzen. U heeft uw kennis door de jaren heen behoorlijk kunnen opfrissen of aanvullen. Maar weet u hoe mensen geholpen worden die hun voet(en) – of zelfs be(e)n(en) – door een ziekte of een ongeluk zijn verloren? In dit nummer nemen we een kijkje bij Kamer Orthopedie een erkend orthopedisch instrumentmakerij in het westelijke deel van Amsterdam. Van buiten is weinig te zien van de interne bedrijvigheid, maar binnen speelt zich een grootscheeps productieproces af dat mensen zonder voet of been uiteindelijk weer mobiel maakt.

Λ

Palmoplantaire hyperhydrosis

Palmoplantaire hyperhydrosis

Overmatig zweten van de hand- en voetzolen wordt palmoplantaire hyperhidrosis genoemd. Palmo heeft betrekking op de handpalm en plantair op de voetzool. Hidrosis is Grieks voor zweten, dus hyperhidrosis betekent te veel zweten. Het komt voor bij kinderen en volwassenen en kan het dagelijks leven nadelig beïnvloeden. Er zijn verschillende behandelingen, maar eigenlijk is er geen een optimaal.

Λ

Nieuw schooljaar, nieuwe schoenen (I)

Nieuw schooljaar, nieuwe schoenen (I)

Na een zware winter gaat eindelijk de zon weer schijnen. De tijd is aangebroken om er lekker op uit te gaan. De één kiest voor een wandeling op de heidevelden, het bos of een park in de omgeving, de ander kiest ervoor om de tuin van bloemetjes te voorzien. Waar we dan niet bij stil staan, is dat in het gras, de struiken, de heidevelden en in onze achtertuin een klein gevaar schuilt: de teek. In dit nummer van VoetVak+ lees je alles over de mogelijke gevaren en preventiemaatregelen om het gevaar van dit venijnige beestje het hoofd te bieden

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Drastisch ingrijpen
Reportage: Marijke Bosschem uit Gent
Pedicure: De ziekte van Lyme (II)
Dermatologie: Palmoplantaire hyperhidrosis
Podologie: Het tarsale tunnelsyndroom (III)
Commercieel: Public relations
Therapie: Een artiest met vermoeide voeten
Starters: Unieke samenwerking in Wijk bij Duurstede
Ondernemen: Jongleren tussen werk en privé-leven
Discipline: Hoe werkt voetreflexologie?
Schoeiselogie: Nieuw schooljaar, nieuwe schoenen (I)
Opleiding: Dermatologie voor voetverzorgers
Decoratief: Cherries & Berries
Schoenen: De ene slipper is de andere niet
Voetverwennerij: Neroli
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 2 augustus 2010.