Λ

Jaarcongres podologie 2009

Jaarcongres podologie 2009

Op maandag 23 november 2009 werd in Papendal te Arnhem voor de tiende keer het Jaarcongres voor de Podologie gehouden. Ruim 400 registerpodologen, podotherapeuten, podokinesiologen, fysiotherapeuten, pedicures en andere voetgerelateerde beroepen namen deel aan het congres. Bijkomend voordeel was dat het congres werd geaccrediteerd door de verschillende brancheorganisaties. Zo gaf Stichting LOOP drie accreditatiepunten, Omnipodo Genootschap gaf er twee, NVvP en ProVoet gaven er beide vijf en KNGF gaf zelfs zes accreditatiepunten. VoetVak+ brengt verslag uit.

Λ

Pijnlijke rode voeten: Erythromelalgie

Pijnlijke rode voeten: Erythromelalgie

Erythromelalgie staat in het Grieks voor roodheid-ledemaat-pijn. Een andere benaming is ook erythermalgie of erythralgie. Bij deze aandoening bestaat er een aanvalsgewijs branderig en pijnlijk gevoel en roodheid van de huid van de handen en voeten, uitgelokt door warmte. De klachten verminderen bij koude. In dit nummer van VoetVak+ een uitgebreide beschrijving van deze aandoening, en hoe je er als voetverzorger mee om kan gaan.

Λ

Fasciitis Plantaris, een mythe? (II)

Fasciitis Plantaris, een mythe? (II)

In het vorige nummer van VoetVak+ is vastgesteld dat fasciosis plantaris een betere term voor fasciitis plantaris is, omdat er bij deze aandoening geen sprake is van een ontsteking, zoals de naam ‘fasciitis’ doet vermoeden. Vervolgens zijn de symptomen en oorzaken van deze aandoening behandeld en is een begin gemaakt met de diagnostiek. In dit nummer zal hier verder op ingegaan worden, evenals op de methoden om fasciosis plantaris te behandelen.

Λ

Klanttevredenheid

Bent u benieuwd naar uw klanttevredenheid? Vraag uw klanten dan gericht naar hun mening over uw praktijk met behulp van een enquête. VoetVak+ geeft u tips voor een effectieve vragenlijst en een voorbeeldenquête. Met een enquête bereikt u twee doelen. Ten eerste krijgt u waardevolle informatie over uw klanten, want meten is weten. Als u precies weet wat uw klanten willen, dan kunt u hen de juiste behandelingen en producten aanbieden. Ten tweede geeft u met een klantenenquête een positief signaal af: u neemt uw klanten serieus. U zegt als het ware: ‘De mening van mijn klanten is belangrijk voor mij, ik stel er prijs op dat u met mij meedenkt. Klik hier om de voorbeeldenquete te downloaden.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Pedicure: Gordelroos
Reportage: Breed aanbod bij pedicure Jeannette
Knowhow: Partiële halluxprothese en het gangbeeld
Voetnoot: Blunder
Therapie: Fysiotherapeute in de behandelstoel
Commercieel: Hoe kom ik over? (I)
Bedrijfsvoering: Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Branche: Organisaties in de voetverzorging
Ondernemen: Het opstellen van een enquête
Starters: Joke Lievens-Lückman
Schoeiselogie: Te kleine schoenen
Decoratief: Tijgers met strass
Voetverwennerij: Rozemarijn
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 maart 2010.