Λ

Vakbeurs voor de Pedicure

Vakbeurs voor de Pedicure

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vond de Vakbeurs voor de Pedicure plaats in de Rotterdamse Ahoy. Dit jaar kwamen er 3300 bezoekers op de beurs af, iets minder dan in 2008. Toch waren de organisatie ASWS en de exposanten tevreden. De Vakbeurs voor de Pedicure bood een goede mix van voorlichting over producten en diensten. In VoetVak+ vindt u een aantal interessante nieuwtjes.

Λ

Maggy van Puyvelde

Maggy van Puyvelde

Maggy van Puyvelde is sinds een klein half jaar de importeur en distributeur van HFL Laboratories voor België. Het was dan ook de eerste keer dat ze op de vakbeurs Estetika in Brussel stond en met succes. VoetVak+ sprak haar in de stand. “De bezoekers kenden de producten nog niet, maar HFL Laboratories slaat aan. Veel mensen hebben zelfs de hele lijn gekocht!” aldus een enthousiaste Maggy.

Λ

Tropische platte voet

Tropische platte voet

De ene voet is de andere niet. In Suriname komt het geregeld voor dat werklui op teenslippers lopen, waar veiligheidsschoenen verplicht zijn. De reden? Door de eeuwen heen hebben westerse voeten zich anders ontwikkeld dan tropische Surinaamse voeten. En werkschoenen worden nog altijd geschoeid op westerse leest. In dit nummer het eerste deel van een artikel over de tropische platte voet, waarbij allereerst de musculus plantaris, die van het femur via de achillespees naar de hak van de voet loopt, wordt behandeld.

Λ

Nieuwe directeur

Nieuwe directeur

Sinds 1 september is Margreet van Putten directeur van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Als docent en voormalig directeur van de opleiding Podotherapie bij Fontys in Eindhoven, lijkt dit een logische volgende stap. Bovendien is ze betrokken bij ProVoet, hoog tijd dus om in VoetVak+ het woord te geven aan deze allround voetenspecialist. “Al zeker een jaar geleden vroeg de vorige directeur van de NVvP of ik interesse had om het stokje over te nemen. Dus echt een verrassing was het voor mij niet”, vertelt Van Putten. “Wel vond ik het een leuke uitdaging.”

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws
Voetnoot: Geheugen
Reportage: Vier voetspecialisten onder een dak
Pedicure: Het boordelen van podogrammen (II)
Dermatologie: Craquelé eczeem
Therapie: Voetverzorger kan soms meer dan chirurg
Commercieel: Transactionele analyse
Advertorial: Soak off gel polish
Starters: Footwork: ‘Op en top voeten’
Cursus: In evenwicht door kleur
Buitenland: Podologenfamilie in Barcelona
Praktijk: Kindervoeten vragen soepele schoenen
Bedrijfsportret: Comfort voor klanten en pedicures
Decoratief: Zo vrij als een vlinder
Schoenen: Warme wintervoeten
Voetverwennerij: Ceder
Productnieuws

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 10 december.