Λ

Blauwdrukken

Blauwdrukken

Het maken van een paar statistische en dynamische blauwdrukken van de voet vormt een belangrijk onderdeel van een screening van de risicovoet. Op de blauwdruk kunnen u en uw cliënt zien waar de extra drukplekken zich bevinden, waarna u de cliënt gemakkelijker kunt uitleggen waarom er bijvoorbeeld eelt en/of likdoorns ontstaan. Ook kunt u uw cliënt op de juiste manier doorverwijzen naar een registerpodoloog of podotherapeut. Bovendien heeft u niet veel nodig voor het maken van een blauwdruk. In dit nummer leest u alles over het maken van dynamische en statische blauwdrukken.

Λ

PPGSS

PPGSS

Papular purpuric gloves and Socks syndrome (PPGSS), oftewel het handschoenen- en sokkensyndroom, komt vooral voor op de handen en polsen én de enkels en voeten. Er is sprake van purpure papeltjes in de handschoen- en sokregio. De aandoening wordt vaak niet als zodanig herkend. Daarom in dit nummer een uitgebreide beschrijving van het ziektebeeld. Overigens geneest de aandoening binnen een tot twee weken spontaan, dus een behandeling is niet nodig.

Λ

Voetverzorging in Nederland

Voetverzorging in Nederland

Ongeveer 3 miljoen Nederlanders gaan naar de pedicure. Belangrijkste oorzaken zijn pijnklachten en preventie van de gevolgen van aandoeningen als reuma en diabetes. Naast de onderzoeksresultaten van Maurice de Hond, in opdracht van ProVoet, geeft ook de explosieve groei van het aantal gediplomeerde pedicures aan dat veel Nederlanders aandacht voor de voeten belangrijk vinden. In dit nummer een samenvatting met een aantal interessante punten.

Λ

Rotatieproblemen

Rotatieproblemen

In het eerste deel van een tweeledig artikel over rotatieproblemen bij kinderen leest u hoe deze problemen kunnen ontstaan, hoe u rotatieproblemen kunt meten en – misschien wel het belangrijkste – in welke gevallen therapie nodig is, of zelf een chirurgische ingreep. Het is belangrijk om serieus met rotatieproblemen om te gaan, omdat het verwaarlozen van dit soort problemen van invloed kan zijn op de ontwikkeling van het kind.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws
Voetnoot: Jong en oud
Reportage: Pediflex in Harderwijk
Gezondheid: Blootsvoets in de natuur
Therapie: ’n Collega in de leer…
Commercieel: Omgaan met klachten (2)
Voetlicht: NVOS/Orthobanda
Techniek: Nagels egaliseren met fiberglas
Schoeiselogie: Vrouwen kopen verkeerde schoenen (1)
Starters: Amyris in Elst
Schoenen: Reisgenoten
Bedrijfsportret: Specialist in damesschoenen
Decoratief: Zomerzotheid
Opmerkelijk: Jan van Heuf
Voetverwennerij: Citroenmelisse
Productnieuws

 

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 15 september.