Λ

Omgaan met klachten

Ontevreden klanten zijn onvermijdelijk, ook bij de voetverzorger. Een veelgehoorde kreet is dan: “Maar u heeft mij niet verteld dat…” Op deze manier wordt min of meer de schuld van de klacht bij de klant neergelegd. Of wordt, zonder enige vorm van excuus, de klacht alsnog verholpen. Uit onderzoek blijkt dat 24 procent van de ontevreden klanten niet terugkomt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ervoor kan zorgen dat deze groep alsnog aan u wordt gebonden.

Λ

Livedo reticularis

Livedo reticularis

Livedo reticularis (marmerhuid) is een veel voorkomend huidverschijnsel dat vooral aan de benen voorkomt en het meest doet denken aan het patroon van een marmeren vloer. Het ziet eruit als een netvormige (reticulair) livide verkleuring van de huid. Andere benamingen zijn cutis marmorata en livedo racemosa. Lees in dit nummer van VoetVak+ over de kenmerken en behandelwijzen van deze opmerkelijke aandoening.

Λ

Voeten met eczeem

Voeten met eczeem

Een vrouw van middelbare leeftijd wil graag een pedicurebehandeling. Bij de anamnese blijkt zij eczeem te hebben op de plantaire zijde en de mediale zijde van beide voeten. Haar huid is flink geschilferd en deze schilfers veroorzaken jeuk. Bij mevrouw is de eczeem van de ene op de andere dag ontstaan. Ze heeft al vele zalfjes en crèmes geprobeerd maar zonder resultaat. Daarnaast is ze onder behandeling bij een dermatoloog. In dit artikel lees je over de oorsprong van deze aandoening, de verschillende vormen en natuurlijk hoe deze aan te pakken.

Λ

Sabaaydi Chakra voetmassage

Sabaaydi Chakra voetmassage

Het zelfgenezend vermogen activeren; daar draait het om bij de Chakra Voetmassage van Judith Guitjens. “Door hier bewust mee om te gaan, creëren we een gezonder en prettiger leven voor onszelf en onze naasten”, aldus de massagedeskundige. Met kruidenstempels masseert ze de voeten, terwijl warme kruidenzakjes op het lichaam voor ontspanning zorgen. In dit nummer van VoetVak+ krijg je een stap-voor-stap beschrijving voorgeschoteld van deze massagebehandeling. Misschien een idee voor de eigen praktijk?

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Voetnoot: Vrouwen bloot, handel groot
Reportage: Marise Jansen uit Zevenaar
Portret: Sporters naar de pedicure
Podologie: De kindervoet (III)
Therapie: Pure ontspanning
Starters: Gezond lopen
Opmerkelijk: Voetreflexologie
Voetlicht: Imko college traint vaardige ondernemers
Schoenen: Slippertijd
Decoratief: Nail art als kennismaking
Schoeiselogie: Sportief loopplezier
Voetverwennerij: Kamille
Productnieuws
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 6 augustus.

(Advertentie)