Λ

Knabbelvisjes

Knabbelvisjes

In dit nummer kunt u lezen over de Gara Rufa visjes, een diersoort dat zich tegoed doet aan dode huidcellen. Bij het Antwerpse Bodylounge zwemmen in een ruim bad zo’n zevenhonderd van deze knabbelvisjes. Met name bij aandoeningen als psoriasis en eczeem eten de visjes de huid schoon. Zo kunnen cliënten een tijdje schoon blijven. Ook zonder dat er sprake is van aandoeningen, vormt deze fishpool een prima natuurlijke peeling.

Λ

Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging

Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging

Zeventien april is het weer zover: de Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging. Gedurende drie dagen komen in de Rijnhal in Arnhem voetverzorgers, groothandels en iedereen die zich met voeten bezighoudt bijeen om elkaar te verrassen met de nieuwste producten. VoetVak+ geeft je alvast een voorproefje van de beste aanbiedingen en de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard laat ook VoetVak+ zich niet onbetuigd. Onze stand bevindt zich tussen die van Signora Collina en Mighty Care in, tegenover Barefoot. Kom gerust een kijkje nemen. Er zijn bij de stand tevens vakboeken verkrijgbaar en voor nieuwkomers is er een aantrekkelijke kennismakingskorting op een abonnement.

Λ

Voetdermatosen bij kinderen

Voetdermatosen bij kinderen

Bij kinderen zijn tinea pedis, schoeneczeem en juveniele plantaire dermatosis, vaak voorkomende huidaandoeningen aan de voeten. In dit nummer van VoetVak+ wordt uitgelegd hoe de verschillende aandoeningen te herkennen en wat de beste behandelmethoden zijn. Tinea pedis is een schimmelinfectie van de voeten. Bij baby’s en peuters komt deze aandoening bijna niet voor, maar bij oudere kinderen vanaf vier tot zes jaar wel. Schoeneczeem is een jeukend, dubbelzijdig contactallergisch eczeem, dat wordt gekenmerkt door roodheid en schilfering van de huid op de voetrug en bovenkant van de tenen. Ook kunnen er soms heel kleine blaasjes op de huid zitten. Juveniele plantaire dermatosis is een kinderaandoening die wordt gekenmerkt door een glimmende of glanzende erythemateuze, schilferende huid met prononcerende huidlijnen en fissuren op de dorsale en plantaire zijde van de voorvoet. Het is handig om ze te kunnen herkennen, zodat er een juiste behandeling kan worden gegeven.

Λ

Code vernieuwd en uitgebreid

Code vernieuwd en uitgebreid

Tijdens de komende Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging in Arnhem introduceert het HBA de nieuwste editie van de Code. De naam is gewijzigd in Code van het voetverzorgingsbedrijf, omdat er in de nieuwe editie meer aandacht is voor verantwoord ondernemen. De nieuwe naam geeft ook aan dat er langzaam maar zeker meer bedrijfsmatig besef doorbreekt bij voetverzorgers. In VoetVak+ lees je wat er allemaal veranderd is.

Λ

Balans in de overgang

Balans in de overgang

De overgang is een fase in het leven van een vrouw die vergezeld gaat met grote lichamelijke en psychische veranderingen. De menstruatie stopt en het lichaam is op zoek naar een totaal nieuwe balans. Juist dan kan de vrouw te maken krijgen met veel lichamelijke en psychische gezondheidsklachten, de zogenaamde overgangsklachten. Voor lezers van VoetVak+ organiseert Gonnie van de Lang een workshop waarin je kennis maakt met diverse aspecten van de overgang, met praktische oefeningen om gezondheidsklachten te voorkomen en te behandelen.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws uit de branche
Voetnoot: Theorie en praktijk
Reportage: Desiré van de Wetering uit Barendrecht
Pedicure: Unguis incarnatus
Noviteiten: Nieuwigheden op de VTV
Ontwikkeling: Erkenning verworven competentie (EVC)
Knowhow: Zweetvoeten (2)
Massage: Thaise voetmassage
Podologie: De kindervoet (1)
Therapie: Jacqueline ontmoet Jaqueline
Commercieel: Non-verbale communicatie is ook een taal
Advertorial: Pedicure by Magnetic
Ondernemen: Doelgroep: jongeren
Starters: Jacqueline le Comte uit Amsterdam
Voetlicht: Stichting TCI
Terugblik: Nationale gezondheidsbeurs 2009
Schoeiselogie: Wandelschoenen voor diabetici
Beautywijzer
Schoenen: Stoer
Decoratief: Jubileum!
Voetverwennerij: Cipres
Productnieuws: De nieuwste producten

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 5 mei.

(Advertentie)