Λ

Chinese voetreflexmassage

Chinese voetreflexmassage

Tijdens een verblijf in China werd vakvrouw Marga van Erp overdonderd door de effecten van de Chinese massage. “De Chinese voetreflexmassage bleek veel sneller resultaat te geven dan de westerse vorm.” Zij combineerde daarom voor haar behandelingen en in haar opleiding Voetreflexplus het beste uit oost en west. Ook geeft ze Chinflex-workshops, hierbij wordt ook veel aandacht geschonken aan de houding. Een duidelijke inkijk in deze vorm van masseren krijg je in het juninummer van VoetVak+.

Λ

Platvoeten (1)

Platvoeten (1)

Ruim 80 procent van de patiënten uit de voetverzorgingspraktijk blijken na onderzoek een platvoet te hebben. De aandoening is meestal aan een de ene voet meer uitgesproken dan aan de andere. Als gevolg van deze disbalans kunnen er houdingsveranderingen optreden, die gewoonlijk niet tijdig herkend worden. Conventionele behandelingen met fysiotherapie, osteopathie of chiropractie hebben dan onvoldoende resultaat als gevolg. De kans is hierdoor groot dat de patiënt na korte tijd opnieuw de praktijk met hetzelfde, of een aanverwant klachtenpatroon bezoekt. De gevolgen van een platvoet op het houdings- en bewegingsapparaat, worden in het nieuwe nummer van VoetVak+ nader toegelicht.

Λ

Hallux valgus (1)

Hallux valgus (1)

Een van de meest voorkomende aandoeningen van de voorvoet is de klinische hallux valgus. Bij deze aandoening is er sprake van een scheefstand van de grote teen naar lateraal; ook is de teen geabduceerd en heeft er een rotatie om de lengteas plaatsgevonden. Ten slotte zijn er klachten rond het basisgewricht van de grote teen. Het eerste deel van de tweedelige serie van Podologie gaat met name over een klinische hallux valgus, omdat een scheefstand van de grote teen bij veel mensen - met name in de westerse wereld - ook vaak voorkomt zonder klachten. Lees alles over de symptomen en oorzaken in het nieuwste nummer van VoetVak+.

Λ

Wondgenezing

Wondgenezing

Wondjes lopen we allemaal wel eens op, een ongelukje is zo gebeurd. Van de buitenkant ziet een wondje er onschuldig uit, maar na ieder trauma worden er talloze processen in gang gezet om de huid weer zo snel mogelijk in de oude toestand te brengen. Onze huid is namelijk van levensbelang voor een goede verdediging van ons lichaam tegen de bedreigende buitenwereld vol bacteriën, schimmels en virussen. In de rubriek dermatologie vind je een overzicht van alle processen in de huid nadat er een wond is ontstaan. Maar ook wat het lichaam vervolgens presteert om de schade weer te repareren. Dit alles in dit nummer van VoetVak+.

Λ

Nederland en Aruba: verschillen en overeenkomsten

Nederland en Aruba: verschillen en overeenkomsten

Hennie Rothman bewijst dat daadwerkelijke hulp - zoals zij die verleende op Aruba - veel invloed kan hebben op de gezondheid en scholing van mensen. Minder amputaties door een adequate behandeling van de diabetische voet bijvoorbeeld. In dit laatste deel over Hennie Rothman en ‘haar’ geliefde Aruba, gaan we vooral in op de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Aruba.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

 • Actueel: Nieuws uit de branche
 • Voetnoot: Mannen
 • Reportage: Adrie Vermeij uit Nieuwveen
 • Bedrijfsvoering: Succesvol ondernemen
 • Pedicure: Podofix-plakbeugel
 • Voetlicht: Hoofdbedrijfschap Ambachten
 • Therapie: Geestelijk evenwicht
 • Commercieel: Telefoonbehandeling (1)
 • Starters: Christiane Paepe uit Brugge
 • Schoenen: Zomerse invloeden
 • Markt: Handig nieuwtje met gel
 • Buitenland: Israël: meer dan Dode Zee alleen
 • Decoratief: Razendsnel in rood en roze
 • Introductie: Kolt-Rojafit: samen verder
 • Voetverwennerij: Zwangerschap
 • Productnieuws
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 7 augustus.