Λ

Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging

Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging

De Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging (VTV) viert vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 april haar 15e verjaardag. De organisatie doet er uiteraard weer alles aan om er een geweldige vakbeurs van te maken. Er zullen iedere dag weer interessante, vakgerichte en educatieve lezingen worden gegeven die je gratis kunt bijwonen. Ook wordt er de hele dag gratis koffie en thee geschonken en als het warm weer is, zorgt organisator ASWS voor een verkoelend softijsje. Leveranciers en groothandels gaan weer hun best doen om je in een zo mooi en overzichtelijk mogelijke stand te ontvangen en voorlichting te geven over alle noviteiten. Lees voor alle informatie, het lezingenprogramma en nog veel meer, het nieuwste nummer van VoetVak+.

Λ

Huidafwijkingen bij HIV

Huidafwijkingen bij HIV

HIV is een infectieziekte die nog steeds erg actueel is. Rond de jaren 80 kwam het virus voor het eerst groot in het nieuws. HIV wordt overgebracht via seksueel verkeer, het gebruik van besmette naalden of via besmet bloed. Nadat het virus het lichaam is binnengedrongen, richt het zich op het immuunsysteem en kan zo uiteindelijk leiden tot aids (acquired immune deficiency syndrome). Voordat het virus zich ontwikkelt tot aids, kan het zich lange tijd schuil houden in het lichaam, zonder dat er grote schade wordt aangericht aan het immuunsysteem. Deze fase wordt de latente fase genoemd. De patiënt is dan seropositief, maar is niet ziek. Het virus zit wel in het bloed en de patiënt is besmettelijk voor anderen. Alles over de symptomen, bijbehorende voetafwijkingen en behandelingen lees je in het maartnummer van VoetVak+.

Λ

De ziekte van Duchenne (1)

De ziekte van Duchenne (1)

Duchenne spierdystrofie, beter bekend als de ziekte van Duchenne, is een ziekte die de spieren aantast. Spierdystrofie houdt in dat de spieren zelf niet goed meer functioneren, omdat de spiercellen worden aangetast. De spieren verzwakken en kunnen na verloop van tijd niet meer worden gebruikt. Hoewel spierziekten zeldzaam zijn, komt Duchenne in vergelijking met andere spierziekten meer voor. Duchenne treft nagenoeg altijd jongens, bij meisjes komt het zeer zelden voor. In Nederland komt het bij een op de vierduizend pasgeboren jongens voor. Het aantal volwassen mannen met Duchenne bedraagt ongeveer vijf op de honderdduizend personen. Om meer te weten te komen over de achtergrond van deze ziekte, lees je VoetVak+.

Λ

Veelzijdig met tea tree

Veelzijdig met tea tree

Corrie Butter-Hofman is voetverzorger sinds 2006. Ze heeft haar praktijk Ampienke gevestigd in een ruime kamer van haar appartement in Krimpen aan de IJssel. De praktijk is uitstekend bereikbaar, ook voor rollators en scootmobielen. Er is een grote parkeerplaats en met de lift kom je bijna tot aan de deur. Daar heeft Corrie bewust voor gekozen, want ze behandelt veel klanten met diabetes, reuma of andere voetproblemen. In haar praktijk werkt Corrie erg graag met ‘wondermiddel’ tea tree. Een goed voorbeeld van een van haar behandelingen en een kijkje in haar praktijk, krijg je in VoetVak+. 

Λ

Het groene paradijs

Het groene paradijs

Niet meer weg te denken uit het nail art-assortiment zijn stickers. De zelfklevende plaatjes zijn in honderden modellen verkrijgbaar. Wie weinig ervaring heeft met schilderen of tekenen, kan met stickers snel een leuk resultaat bereiken. Als je ze combineert met verf, lak of Stripe It wordt het geheel een totale voorstelling. Losse stickers op een verder kale nagel, zien er schoolmeisjesachtig uit. Juist door de stickers in een ontwerp op te nemen, wordt het een origineel geheel waarmee de klant zich onderscheidt. Jozien van de Vooren gebruikte snelle Stripe It’s en supersimpele bloemstickertjes om tot een vrolijk en lente-achtig design te komen. Stap-voor-stap kun jij dat nu ook, alleen maar door de nieuwste VoetVak+ te lezen. 

Λ

Hand-out

In VoetVak+ vind u dit keer een handige hand-out die u kunt meegeven aan uw klanten na een pedicurebehandeling. Zo kunnen uw cliënten alle nuttige adviezen thuis nog eens rustig nalezen, en vooral opvolgen. Het is ook een uitstekende klantenbinder, want je laat zien dat je je vak serieus neemt en professioneel bezig bent! Maak dus een flinke stapel kopietjes en bevestig het visitekaartje van uw praktijk op de daarvoor bestemde ruimte. Wilt u de hand-out liever een nog persoonlijker tintje geven? Hier kunt u de complete tekst downloaden en zelf eventueel nog vormgeven en vervolgens op uw eigen briefpapier afdrukken.

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Λ

Verder in dit nummer

 • Voetnoot: Even schrikken
 • Reportage: Beste leerbedrijf van 2008?
 • Noviteiten: Veel nieuws op de VTV
 • Pedicure: Pedicuremotoren
 • Voetlicht: Koc/Philyra
 • Opleiding: Nieuwe opleidingen
 • Podologie: Jumpers knee (1)
 • Massage: Lemniscare-massage
 • Commercieel: Promotie (1)
 • Ondernemen: Reclame & Sales promotion
 • Advertorial: Nieuw jasje voor Rocas Hoorn
 • Opmerkelijk: Broodroof
 • Advies: Deskundig advies van de voetverzorger
 • Advertorial: Magnetic: uw partner in voetverzorging
 • Starters: Vlinderlichte voeten
 • Schoeisel: De schoenlepel
 • Therapie: Koffievlekken
 • Cosmetisch: Stap-voor-stap: Aqua pedicure van Crisnail
 • Schoenen: Gevarieerde zomercollectie
 • Voetverwennerij: Kneuzingen en verrekkingen
 • Actueel: Nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 6 mei.