Gewrichtsklachten

Λ Voetprofessionals komen zo nu en dan in aanraking met patiënten die regelmatig gewrichtsklachten hebben. In de rubriek Dermatologie worden twee veelvoorkomende gewrichtsaandoeningen onder de loep genomen: jicht en rheuma. Zo worden behandeling, oorzaken en gevolgen van deze aandoeningen uitgebreid besproken. Er wordt aandacht besteed aan psoriasis ten gevolge van rheuma. Maar ook vasculitis, een ontsteking van kleinere bloedvaten in de huid, komt ter sprake. Wist je bijvoorbeeld dat voeding waar veel purine in zit (zoals alcohol, ansjovis, sardien, haring, orgaanvlees en bepaalde groenten), niet aan te raden is voor mensen met gewrichtsklachten? Dit en meer lees je in het decembernummer van VoetVak+.

Online schoenen kijken

Λ Schoenen shoppen is waarschijnlijk het universele lievelingstijdverdrijf van de vrouw. Omdat de wereld –en dus ook de wereld van het shoppen- steeds digitaler wordt, is nu ook op de schoenenbehoefte ingespeeld. Het Virtual Shoe Museum heeft een collectie van meer dan 600 paar gesorteerd op kleur, functie, model en materiaal. Op www.virtualshoemuseum.com zijn naast de ‘gewonere’ schoenen, ook schoenen als meubilair of accessoires te zien. Maar ook Nikes van porselein en pumps gemaakt van vleeswaren zijn er te bewonderen. Een prachtige en vooral inspirerende collectie, voor iedereen die ook maar een beetje liefde voor schoeisel heeft. Lees voor meer informatie over de site en voor mooie foto’s het nieuwe nummer van VoetVak+.

Genezing via de voeten

Λ Tenen vertellen veel over je lichaam en de gevoeligheden daarin. Het is zelfs mogelijk bepaalde kwalen via de tenen te genezen met een massage die lijkt op acupunctuur, maar dan zonder naalden. Jacqueline Theelen uit Heerlen is voetreflextherapeute. In de rubriek Therapie wordt uitgebreid verslag gedaan over de behandeling van een patiënt die na een tijd in coma te hebben gelegen, opnieuw moest leren lopen, praten, lezen en schrijven. Toen bleek dat reguliere therapie niet afdoende was, besloot hij voetreflextherapie een kans te geven. In het decembernummer van VoetVak+ vertelt Jacqueline Theelen stap-voor-stap over de toegepaste behandeling en de resultaten.

De juiste anamnese

Λ Een heel belangrijk onderdeel van de voetbehandeling van een nieuwe cliënt, is het afnemen van een goede anamnese. Het vraagt bij de eerste afspraak even tijd, maar door de anamnese goed en volledig in te vullen, krijg je een duidelijk inzicht in de voeten van je klanten. Het wordt ook stukken gemakkelijk om terug te vinden, wat je in het verleden hebt gedaan. VoetVak+ heeft daarom een duidelijk en compleet anamneseformulier voor de lezers samengesteld. Hierop kun je op een professionele manier, feilloos alle gegevens over je klanten bijhouden. Klik hier om het anamneseformulier te downloaden.

Domeinnaam registreren: een doolhof?

Λ In de rubriek Media krijg je dit keer advies over hoe je de domeinnaam (url of internetadres) van jouw keuze moet vastleggen. De registratie van domeinnamen is behoorlijk ingewikkeld, een beetje hulp is daarom nooit weg. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat een IP-adres nu precies is en wat een Domain Name Server daarmee te maken heeft. Ook de spelregels die gelden voor de registratie van een domeinnaam worden en de eventuele tussenpersonen die je nodig hebt, worden een stuk duidelijker. Voor een professionele en persoonlijke website lees je het nieuwste nummer van VoetVak+.

Kerstnagels voor beginners

Λ Tijdens de feestdagen wil iedereen wat meer moeite doen om er extra stralend uit te zien. Het is dan ook een prima moment om eens (wat meer) met nail art te doen. Deze keer legt Jozien van Vooren uit hoe je met behulp van strass-steentjes en laserlights heel gemakkelijk prachtige kerstnagels maakt. Dit kan eventueel, voor een nog spectaculairder effect, met hologramglitters, yarns en metallic-kleuren. Van top tot teen in glans! Lees voor een duidelijk stappenplan de laatste VoetVak+ van 2007.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Voetnoot: Zwangere kerst
 • Workshop: Beter in balans
 • Reportage: Wilma Meins uit Veendam
 • Portret: Hennie Rothman: veelzijdige vakvrouw
 • Voetlicht: De Reumabond
 • Achtergrond: Het proprioceptieve systeem en podoposturale therapie
 • Podologie: Mediale kniepijn (1)
 • Commercieel: Prijs en prijsbeleid als marketinginstrument
 • Ondernemen: De nieuwsbrief: print of digitaal
 • Massage: Shindo-massage
 • Starters: Ambulante pedicure Anita
 • Schoeiselogie: Veters strikken (2)
 • Opmerkelijk: Zilveren draden in je kous!
 • Voetverwennerij: Koude voeten
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
 
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 5 februari.